CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç ve beraberindeki heyetle Bandırma’da yoğun yağışlardan etkilenen ve hasar gören Eski Ziraattli, Yeni Ziraatli, Çakılköy, Emreköy ve Dedeoba Mahalleleri ziyareti öncesinde Bandırma Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Tolga Tosun’dan bilgi aldı. Daha sonra hasar gören mahalleri ziyaret eden Ahmet Akın, çiftçilerin hasar gören tarlalarında incelemelerde bulundu.


Akın, yaptıkları ziyaretlerde çiftçinin çok durumda olduğunu tespit ettiklerini belirterek, “Buradaki toprağın yeniden ekilebilecek duruma gelmesi çok zor. Burada devlete düşen derhal ama derhal yardım etmesi gerekiyor. Bu toprakların tadilat sürecine girmesi gerekiyor. Çiftçi zaten zor durumda bir bu afet olunca yapılması gereken devletin elini uzatmasıdır. Balıkesir’de bir afet yaşadık. Afetin ilk dakikasından itibaren hep birlikte çalışmalarımızı başlattık ve müdahale ettik. 3 milletvekili arkadaşımla birlikte hemen yetkililerle iletişime geçtik. Bölgedeki zararların giderilmesi noktasında da gerçekleştirdiğimiz çalışmayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi sunduk. Tabi ki bu sadece CHP’nin meselesi değil. Bunu parti olarak ayırmak yanlış. Zarar herkesin zararı ve bizim kimseyi ayırmadan herkesi kucaklayarak vatandaşın yanında olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı,  Edremit, Gömeç, Burhaniye, Balya, Gönen, Susurluk, Bandırma, Erdek Belediye Başkanları ile birlikte Ayvalık tekne sahibi denizciler ile Ayvalık Gezi Tekneleri, Cunda Su Ürünleri ve Altınova’da bulunan Kooperatifleri gezerek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, geçmiş olsun ziyaretlerinde sorunun çözümünde en büyük desteği devletin vermesi gerektiğinin altını çizdi.  Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, şunları söyledi:

“Burada bir afet yaşandı. Bu zor zamanda vatandaşımızın yanında olmamız gerekiyor. İlk saniyeden itibaren örgütümüz ve arkadaşlarımız bizimle irtibata geçtiler. Bizde gerekli mercilere görüştük. Sorunları öğrendik ve bununla ilgili hemen bir kanun teklifi hazırladık. Afet bölgesi ilan edilmesi üzerine. Yapılması gereken şudur; zaten zor süreçten geçen bur gezi tekneleri, esnaflarımız genelinde sıkıntıya yol açtı. Bu sıkıntının acilen çözülmesi gerekiyor. Bu sıkıntının çözülmesi için hep birlikte, hiçbir siyasi parti ayırmadan AK parti, CHP, İyi parti önemli değil, önemli olan ekmek teknesi. Zararlarının giderilmesi için el birliği ile hep birlikte hareket edilmesi gerekiyor.

Biz de Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak sıkıntılar yaşayan Ayvalıklı esnafımızın yanında olmak için geldik.”

Editör: Haber Merkezi