Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) 10. kuruluş yıldönümü, Balıkesir'de de 81 il ile eş zamanlı olarak düzenlenen sade bir törenle kutlandı.

AK Parti, 10.yılını Kuva-yi Milliye Meydanı’nda 81 il ile birlikte aynı anda kutladı. 1500 kişinin katıldığı iftar  yemeğinin ardından partinin kuruluşu ile ilgili belgesel izlettirildi, 2023 vizyonu anlatıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek’in de katıldığı etkinlikte konuşan İl başkanı Mahmut Poyrazlı, "AK Parti 10 yıl sonra  bugün, alnı ak, başı dik bir şekilde, sizlerle birlikte doğum gününü kutlamanın heyecanını yaşıyor." Dedi.

Bu süreçte nice badireler atlatıldığını söyleyen Poyrazlı, "Bunların hiçbiri beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısını milletin dilinden düşürmeye muktedir olamadı. Ben o şarkıyı bizimle birlikte söyleyen herkesi selamlıyorum." şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Balıkesir milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, TKülay Babuşcu ile İl Genel meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan, partinin il, ilçe teşkilatları, partili belediye başkanları yanında yüzlerce Balıkesirlinin katıldığı Kuva-yi Milliye alanında etkinlik Sami Özer'in tasavvuf müziği konseriyle son buldu.. 



AK Parti, 14 Ağustos 2001 tarihinde Türk siyasal hayatında yerini aldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlığındaki partinin kurucu üyeleri arasında Abdullah Gül, Bülent Arınç, Ali Babacan, Binali Yıldırım, İdris Naim Şahin, Hayati Yazıcı, Cüneyd Zapsu, Murat Mercan, Mevlüt Çavuşoğlu gibi isimler bulunuyordu.

Partinin amblemi Türkiye'de 7 bölgeyi temsilen 7 ışık saçan ''ampul'', sloganı ise ''Karanlığa kapalı aydınlığa açık'' olarak belirlenmişti.

AK Parti, kuruluşundan yaklaşık 15 ay sonra yapılan genel seçimde yüzde 34,63 oranında oy alarak tek başına iktidar oldu. Recep Tayyip Erdoğan, siyasi yasaklı olduğu için 58. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Abdullah Gül'ün başbakanlığında kuruldu.

Daha sonra, TBMM'de yapılan Anayasa değişikliği ile Erdoğan'ın siyaset yapmasının önündeki yasal engeller kalktı ve 8 Mart 2003 tarihinde Siirt'te yapılan yenileme seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi. Erdoğan'ın milletvekili seçilmesinin ardından 58. Hükümet istifa etti ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, hükümeti kurma görevini Erdoğan'a verdi ve 15 Mart 2003 tarihinde 59. Hükümet kuruldu.

AK Parti, 2004 ve 2009 yıllarındaki yerel seçimler ile 2007 ve 2011 yıllarındaki genel seçimlerden de birinci parti çıkarak tarihi bir başarı elde etti ve 10 yıllık sürede Türk siyasetinde önemli bir yer edindi.

Editör: Haber Merkezi