İlçe ziyaretlerine Burhaniye ile devam eden Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, 2019-2023 döneminde yerelde tam manasıyla bir kalkınma hareketi başlatacaklarını söyledi, "Balıkesir artık dünya şehirleri ile yarışacak, Burhaniye de Balıkesir'in dünyaya açılan kapısı olacak" dedi.

31 Mart Seçimleri öncesinde çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, ilçe ziyaretlerine Burhaniye ile devam etti. İlk olarak AK Parti, MHP İlçe Teşkilatları ve Burhaniye Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla bir araya gelen Yücel Yılmaz'a AK Parti İl Başkanı Ahmet Sağlam, Burhaniye Belediye Başkan Adayı Necdet Uysal, AK Parti Burhaniye İlçe Başkanı Feridun Soykök, MHP Burhaniye İlçe Başkanı Fatih Akduman eşlik etti.

KALKINMA DÖNEMİ OLACAK

"31 Mart Seçimlerine hazırız" diyerek sözlerine başlayan Yücel Yılmaz, can kulağıyla vatandaşları dinlediklerini ve tamamen onların talepleri doğrultusunda hizmet etmeye çalıştıklarını vurguladı. Seçimden seçime halkla birlikte olan belediye başkanları olmadıklarını, her zaman sahada ve vatandaşlarla iç içe olduklarını söyleyen Yılmaz, 2019-2023 döneminin yerel tam bir kalkınma dönemi olacağını kaydetti.

DÜNYA İLE YARIŞACAĞIZ

Belediye başkanlarının günlük hayatın kesintisiz sürmesini sağlamanın yanı sıra gelecek nesillere daha kaliteli ve daha yaşanabilir bir şehir bırakma sorumluluğunun da olduğunu vurgulayan Yücel Yılmaz, "Dünyada artık ülkeler değil şehirler yarışıyor. Balıkesir'in 2014'te Büyükşehir olmasıyla birlikte biz de yarışan şehirlerin arasına girmeye hak kazandık" açıklamasında bulundu.

BİZ BİZE YETERİZ DÖNEMİ BİTTİ

Biz bize yeteriz döneminin bittiğini söyleyen Yücel Yılmaz, "Gaziantep'i Gaziantep yapan Büyükşehir Yasasıdır. Kayseri'yi Kayseri yapan Büyükşehir Yasasıdır. Eskişehir'i Eskişehir yapan da Büyükşehir Yasasıdır" dedi. Burhaniye'nin Cumhur İttifakı'nı destekleyecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bizim buradaki oy potansiyelimiz yüzde 65. Bunu daha önce aldık, yine alacağız" dedi.

ŞEHRİN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ

Cumhur İttifakı olarak birlikte çok güçlü olduklarını ifade eden Yücel Yılmaz, "Bizler, ortak paydası vatan, millet, bayrak, devlet olan insanlarız. Amacımız bu ülkenin gelişmesi ve refah seviyesinin artması. Milliyetçi Hareket Partisi ile artık bir bütünüz. Birlikte şehrin geleceği ile ilgili çok güzel planlamalar yapıyoruz" dedi.

TÜRKİYE'NİN GÖZBEBEĞİ OLACAK

Burhaniye'nin Türkiye'nin gözbebeği olmasını arzuladıklarını söyleyen Yücel Yılmaz, "Biz Körfez'in kirlenmesini ve kontrolsüz göç almasını istemiyoruz. Buradaki insanlarımızın cebinin ekonomik olarak güçlenmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın hayatlarına müdahale etmeden ticaretini geliştirmek istiyoruz. Çok güzel projelerimiz var. Ama tabi ki önce eğitim. Körfez'e açacağımız Körfez Üniversitesi ile ilgili çalışmalarda güzel bir noktaya geldik" dedi.

BURHANİYE'NİN EKONOMİSİ GÜÇLENECEK

Kazdağları, zeytini, insan kaynağı ve huzurlu ortamı ile Burhaniye'yi Balıkesir ve Türkiye'nin Dünya'ya açılan kapısı haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Yücel Yılmaz, "İyi ve akılcı bir planlama ile 12 aya yayılan turizm potansiyeli ile, ulaşım altyapısı ile, hizmet sektörü ile zeytin üreticisine ve tarıma sağlayacağımız desteklerle Burhaniye'nin ekonomisini hızlı bir şekilde kalkındıracağız" açıklamasında bulundu.

KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK

Büyükşehir Belediyesi'nin 2014'ten bu yana Burhaniye'ye 103 milyon 563 bin TL yatırım yaptığını kaydeden Yücel Yılmaz, "Ben ülkemi ve şehrimi çok seviyorum. Balıkesir'in parlayan bir yıldız olması için ciddi şekilde mücadele edeceğimin sözünü veriyorum. Balıkesir'imizin kaybedecek bir dakikası bile yok. Burhaniye'ye kimseyi ötekileştirmeden müthiş hizmetler getireceğiz" dedi.

BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Balıkesir'i her alanda marka yapmak hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Yücel Yılmaz, "Kararlarımızı sizlerle birlikte alacağız. Girmediğimiz gönül, tutmadığımız el, çalmadığımız kapı kalmayacak.

Biz birlikte güçlü, birlikte güzeliz. Balıkesir'imizde nice güzel günleri hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi