YATIRIM TEŞVİĞİ NEYE GÖRE VERİLİR?

AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik yaptığı açıklamada; “Dünyada ve ülkemizde yatırımlar genel olarak devletler tarafından desteklenir. Devlet destekleri, yatırımların karlılığının artmasına  katkı sağlar. Bölgelerin sosyo-ekonomik durumları, zaman zaman yapılan çalışmalarla ele alınır, bu çalışmalar; “Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması (SEGE) olarak bilinmektedir ve kamu kaynaklarının tahsisi ve özel sektör yatırımlarının yönlendirilmesinde önemli bir referans niteliği taşır.

Bu bağlamda ülkemizde illerin gelişmişlik seviyeleri 6 kademe olarak belirlenmiştir. İlin gelişmişlik düzeyine göre; en çok teşvik 5. ve 6. derece bölgelere verilirken, buna nazaran daha az teşvik, daha gelişmiş olan 1. ve 2.derece bölgelere verilir.” şeklinde açıklamada bulundu.

AK KADROLARIMIZIN YAPTIĞI
DOĞRU İŞLER VE YATIRIMLAR
İLE 2.DERECEYE YÜKSELDİK

Çelik; “Daha önce yatırım teşvik alanında 3.bölgede yer alan ilimiz, AK Parti kadrolarımızın, Hükûmetimizin yaptığı işler ve aldığımız yatırımların bir sonucu olarak 3. bölgeden 2. bölgeye terfi etmiştir. Demek ki Milletvekilleri, Belediye Başkanları olarak görevimizi yerine getirmişiz” dedi.

NASİPTE ŞEHRİNİN GELİŞMESİNDEN
RAHATSIZ OLAN MİLLETVEKİLİ GÖRMEK DE VARMIŞ!

CHP Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklamasına atıfta bulunan Çelik; “Hangi Milletvekili ilinin geri kalmasını ister? İlimizin seviyesi 3'ten 2'ye yükselmiş, memleketin geliştiğinin kanıtı olan bu durumdan nasıl rahatsız olunur?

Şehrimizin gelişmesinden mutlu olmak yerine, geri kalmasından medet ummak nasıl bir zihniyettir?

Bizler, siyasiler olarak bu şehri geliştirmek, büyütmek için uğraşmıyor muyuz?

Tüm çabamız, memleketimizi daha ileri seviyelere çıkarmak için değil mi?

Nasipte şehrinin gelişmesinden rahatsız olan Milletvekili görmek de varmış.” yorumunda bulundu.

BALIKESİR’İMİZİ TÜRKİYE’NİN
10 NUMARA ŞEHRİ YAPMAYA KARARLIYIZ

Çelik;şöyle konuştu: “Herkese hatırlatmak isterim ki, gelinen noktada Balıkesir’imizin yatırım almak için teşvik kademelerine ihtiyacı yoktur. Tam tersine, şehrimize azami katkı sağlayacak yatırımlar konusunda seçici davranmak mecburiyetimiz var. Hammadde ve insan kaynağı ile, ulaşım ve lojistik avantajı ile Balıkesir’imiz önümüzdeki dönemde Türkiye’nin yükselen yıldızı olacaktır. Tüm çalışmalarımız, bu dönemi doğru yönetmek adına devam etmektedir. Balıkesir’imizi Türkiye’nin 10 numara şehri yapmaya kararlıyız.” 

İNŞALLAH İLİMİZİ 1.DERECEYE YÜKSELTECEĞİZ

Tüm istemezükçülere rağmen, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da mesai mefhumu gözetmeksizin, bu memleket için çalışmaya devam edecek, yaptığımız yatırımlarla İnşallah ilimizi 1.dereceye yükselteceğiz.”

Editör: Haber Merkezi