Balıkesir Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Pakize Mutlu Aydemir, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de çok önemli bir organizasyona TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı temsilen katıldı.

"Parlamenterler ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: İnsan Ticareti ve Göçmen Kaçakçılığında Çok Disiplinli Yaklaşımlar” konusunun masaya yatırıldığı toplantıda, 25 ülkeden parlamenterler, bürokrat ve uzmanlar yer alıyor. 

Aydemir, Bakü'de 29 Ekim'de başlayan  1 Kasım'a kadar sürecek konferansta bugün bir konuşma yaptı.

Balıkesir'in sevilen vekili Aydemir, Türkiye'de insan kaçakcılığının en çok yaşandığı merkezlerden biri olan Ayvalık ve Edremit Körfezi'ndeki sorunları çok yakından bilen bir isim olarak bu konudaki çözüm önerilerini sundu.

ÖNEMLİ KONULARA DEĞİNDİ
CAN KULAĞIYLA DİNLENDİ.

Balıkesir'in hukukçu vekili Mutu Aydemir'in, Bakü’deki önemli organizasyonda, İnsan Trafiği ile mücadele için çağdaş çabaların ortaya konması, Göç trafiğinde Türkiye’nin önemi, AB ve diğer ülkelerle yapmış olduğu antlaşmalar ve yükümlükleri, Ülkemizde düzensiz göçle mücadele stratejileri ve yasal gelişmeler, Azerbaycan’ın 1915 Olaylarına Dair Tutumu, Ülkemizdeki göçmenler ve Ayvalık üzerinden yapılmaya çalışılan İnsan kaçaklığı üzerine yaptığı konuşma can kulağıyla dinlendi. 

Aydemir şunları söyledi:
 “İnsan haklarından yola çıkarak İnsan ticareti konusunda mültecilere bir duvar örmeyeceğiz, azınlık muamelesi yapmayacağız kendi vatandaşımıza olduğu gibi insan hakları çerçevesinde davranıp, iç siyasette malzeme yapılmasına, iç dinamiklerin defansına rağmen eğitimde, sağlıkta her alanda eşit şartlarda yaklaşım sergileyecek sınır dışı etmeyeceğiz.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği ve Türkiye’nin uyguladığı gibi açık kapı politikasını insan hakları çerçevesinde bütün Dünyanın uygulaması gerekmektedir. Artık sadece konuşmak değil eyleme geçmek zamanıdır. Global bir çözüm aranıyorsa Ülkemiz ve Ak Parti Global çözüm arayışına örnek bir tutum sergilemektedir. Mülteciler konusunda Türkiye’nin bu güne kadar yaptıkları bundan sonrada nasıl hareket edeceğimizin bir göstergesidir. Önce insan olma bilinci ile hareket edip önce insan olmamız gerekiyor” 


Mutlu Aydemir, kardeş ülke Azerbaycan'da Türkiye Büyükelçiliği ve KKTC temsilciklerini ziyaret etti, bu ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilçileriyle de bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. 

BM Göç Örgütü ve Azerbeycan Milli Meclisi organizasyonunda Parlamenterler ve sürdürülebilir Gelisme Hedefleri İnsan trafigi ve göçmen kacakçıliğınla mücadelede çok boyutlu yaklaşımlar konulu toplantıya 25 ülkeden parlamenterler katıldı.

Editör: Haber Merkezi