Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği başkanı Belkıs Biçer, kendisini tehdit ve hakaret ettiklerini ileri sürdüğü Belediye Başkanı İsmail Ok ile yardımcısı Özenç hakkında suç duyurusunda bulundu.

BALDOHAYKO Başkanı Belkıs Biçer, iki sokak köpeğini teslim etmek  ve daha önce teslim ederken fotoğrafladığı hayvanlarının akibetini öğrenmek için gittiği Hayvan Barınağı'na sokulmayınca ilginç olduğu kadar düşündürücü uygulamalarla karşı karşıya kaldığını ileri sürdü. 

Biçer, haklarında yasal işlem yapılmasını talep ettiği Belediye Başkanı İsmail Ok ile Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç ile ilgili şikayet dilekçesini Balıkesir Valiliği'ne teslim etti. Ayrıca,  Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne gönderdi.

BALIKESİR Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı (BALDOHAYKO) ve İl Hayvanları Koruma Görevlisi Belkıs Biçer, iki sokak köpeğini teslim etmek ve buraya daha önce verdiği hayvanların akibetini öğrenmek için gittiği Hayvan Barınağı'na sokulmayınca ilginç olduğu kadar düşündürücü uygulamalarla karşı karşıya kaldığını ileri sürdü.

Karşılaştığı olayları kağıda dökerek Balıkesir Valiliği'ne başvuran Biçer, belediye yetkilileri tarafından kendisinin hayvan barınağına girişinin yasaklandığını iddia etti. Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç'in (Benden uzak dur. Senin MHP'li olmadığımı biliyorum) diye çıkış yaparak rencide edici davranışlar sergilediğini anlatan Biçer, şikayet dilekçesine Belediye Başkanı İsmail Ok ile yaşadığı diyolağa şöyle yer verdi:

“Sayın Ok, beni cep telefonumdan aradı. (Senin psikolojin bozuk. Sen hastasın. Barınağın içerisine alınmaman için emir vereceğim) diye tehdit etti. Belediye başkanlığı makamına yakışmayan ifadelerle benim tedaviye ihtiyacım olduğunu söyleyen Belediye Başkanı İsmail Ok hakkında soruşturma açılmasını talep ediyorum.”

Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve İl Hayvanları Koruma Görevlisi Belkıs Biçer, merkeze bağlı Ovaköy'deki  barınakta kısırlaştırılarak koruma altına alınması gereken hayvanların ilgi gösterilmemesi sonucu öldüklerini iddia ederken, bu konudaki girişimlerinin ise sonuçsuz kaldığını söyledi.

Barınağa belgeli olarak teslim ettiği hayvanların akibetini öğrenemediğine de şikayet dilekçesinde dile getiren Biçer, haklarında yasal işlem yapılmasını talep ettiği Belediye Başkanı İsmail Ok ile Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç ile ilgili şikayet dilekçesini Balıkesir Valiliği'ne teslim etti. Ayrıca,  Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne gönderdi.

Editör: Haber Merkezi