AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ile Balıkesirspor Kulübü Başkanı ve belediye başkan yardımcısı Tuna Aktürk'ün kendisi hakkında yaptıkları açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Balıkesir'de yerel bir gazeteye yönelik operasyon kapsamında, gözaltına alınan gazetecilere belediyeden bilgi ve bilgi sızdırdığı iddiasıyla "şüpheli" sıfatıyla ifadesine başvurulan Balıkesirspor Kulübü Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk ile ilgili olayın basına yansıması üzerine, Belediye Başkanı İsmail Ok, yardımcısı Aktürk'ün verdiği belgenin Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker ilgili mahkeme kararını içerdiğini açıklamıştı.
Aktürk'ün, kendisini telefonla arayan gazeteciye Şeker ile ilgili kararı içeren belgenin Belediye'de var olduğunu söylediğini anlatan Ok, yardımcısı Aktürk'ün ise, ifadesine başvurulmasıyla ilgili haberleri eleştirirken, belediye yönetiminin yıpratılmak istendiğini savunmuştu.

AK PARTİLİ ŞEKER SERT ÇIKTI
Belediye Başkanı Ok'un bu yöndeki açıklamalarına AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, sert karşılık verdi.
Şeker, başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
Son günlerde Yeni Balıkesir gazetesine  yapılan operasyon kapsamında Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk’ün ve Belediye Başkanı İsmail Ok’un hakkımda gazetelere sahsımı töhmet altında bırakan beyanatlarıyla ilgili Balıkesir kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissettim.



"TUNA AKTÜRK YALAN SÖYLÜYOR"
1- Tuna Aktürk sahsımla ilgili mahkeme kararlarını ilgili gazeteye belge temin etmek iddiasıyla ŞÜPHELİ sıfatıyla çağırılmıştır.

2- İddia ettiği gibi İsmail Koca onu arayıp sahsımla ilgili mahkeme kararı olup olmadığını sormamıştır. Aksine İsmail Koca’yı kendisi arayıp; “ Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker’le ilgili mahkeme kararı olduğunu, Erdek’teki bir dava ile ilgili beş ay görevden men edilme kararı olduğunu söylemiştir. Yani benim mühendisliğimin elimden alındığını ceza verildiğini söylemiştir.

"GAZETECİ ARAYAN TUNA AKTÜRK'ÜN KENDİSİ"
3- Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk YALAN söylemiştir. Gazeteciyi arayan kendisidir. Bunu İsmail Koca benimle görüşerek geçen konuşmalarının ayrıntılarını bana anlatmıştır. Bende kendisine o mahkeme kararında bir şey olmadığını isterse gazetesinde kullanabileceğini ifade ettim. Aktürk’ün buradaki amacı siyasi olarak şahsımı yıpratmak olduğu ayan beyan ortadadır. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali basına verdikleri demeçte bunun bir siyasi linç olduğunu ifade etmişlerdir. İnancım o ki mahkeme sürecinde bütün bunlar ortaya çıkacaktır.

"İSMAİL OK GÜNDEMİ SAPTIRMAK İSTEDİ"
4 - Beni asıl üzen Balıkesir’in şehremini olan Belediye Başkanı İsmail Ok’un Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk’ün asılsız siyasi rant amacı güden bu davranışının arkasında durduğunu belirtip, gündem saptırma niyetli açıklamalarıdır. Ben İsmail Ok’un yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Aksini düşünmek olayın vehammiyetini daha da arttırır.

KENDİSİ HAKKINDAKİ KARARI DA AÇIKLADI
Sizleri birde söz konusu olan hakkımda söylenen mahkeme kararı ile ilgili bilgilendirmek istiyorum. Söz konusu inşaat Erdek’te yapılmıştır. Daha önce çalıştığım Yapı-Denetim şirketinde kontrollüğünü yaptığım bina ile ilgili açılan dava 2005 yılına aittir. Mahkeme kararı ayrıntısında Recep Şeker’in sıfat ve görevi gereği durumdan sorumlu olmadığı belirtilmiş, ancak Yapı-Denetim kanunu ilgili maddesi gereğince bütün mühendislerin müteselsilen sorumlu olduğunu ifade edip, görevi ihmalden malum ceza verilip, ancak hükmün açıklanmasını geriye bırakılmasına karar vermiştir. Ayrıca Makine Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası davayla ilgili üyesi bulunan mühendislere idari ceza verilmesine gerek bir suçlarının olmadığını raporlarla belirtmişlerdir.

"OK, AHLAKİ ZAAFİYETE ORTAK OLDU"
Bütün bunlardan anlaşılacağı üzere burada üzerinde dikkat edeceğimiz husus Belediye Başkanı Yardımcısı Tuna Aktürk’ün siyaseten  yıpratma amacıyla gazeteciyi arayıp bilgi ve belge verdiği… Ayrıca ; Belediye Başkanı İsmail Ok’un da "ben Tuna Bey’in arkasındayım" diyerek bilerek ya da bilmeyerek, bu ahlaki zafiyete ortak olmuştur.

Editör: Haber Merkezi