AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir milletvekili A. Edip Uğur, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında çıkan çatışmada 3'ü uzman erbaş olmak üzere 13 askerimizin şehit olmasına, 7 askerimizin de yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı kınadı.

"Bu acı 73 milyon olarak hepimizin acısıdır" diyen Uğur, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan, toplumsal huzuru ve istikrar ortamını bozmaya yönelik bu saldırılara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Uğur, herkesin yüreklerini dağlayan alçak ve hain saldırı karşısında sağduyulu hareket edilmesi ve basiretli olunması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin büyümesine engel olmak üzere yazılan karanlık senaryoları yeniden hayata geçirenleri milletimizin ve tarihin asla affetmeyeceğini vurguladı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde artış eğilimine giren terörist saldırıları, geçmiş yıllardan iyi bilinen ve iyi tanınan bir senaryonun yeniden sahneye konulması olarak değerlendirdi.

Seçimlerden sonra yaşanan terör olayları ve Mecliste yaşanan gelişmelerle bazı çevrelerin yaptıkları açıklamaların yanyana konulduğunda ortaya çıkan fotoğrafın iyi görülmesi ve değerlendirilmesini isteyen Edip Uğur, son saldırıyı bu nedenlerle zamanla açısından manidar bulduğunu kaydetti.

Uğur, terör eylemlerinin, insan hakları, demokrasi, hukuk devleti ve milletinin refahı yolunda atılan adımlardan geri adım attırmayacağına dikkat çektiği açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de demokratik zeminin bu kadar güçlü olduğu, demokratik kanalların her açıdan açık olduğu bir dönemde yeni anayasanın konuşulduğu, tartışıldığı ve önümüzdeki dönemde uzlaşmayla yapılacağı konusunda iyiniyetli adımların atıldığı dönemde, böylesi terör eylemlerinin gerçekleştirilmiş olması oldukça manidardır.

Bu kötü oyunu değişik yöntemlerle ve değişik zamanlarda tekrar sahneye koyanların tek amacı, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir panik ve korku havası yaratmaktır.

Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada önemli bir konuma geldiği bir dönemde, her türlü olumlu gelişmeye rağmen birilerinin hep terör istediği aşikârdır.

Ak Parti hükümeti olarak terör sorununu Türkiye'nin gündeminden düşürmek için çalışmalarımızı sürdürürken, sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi terörle mücadelede kararlılıkla sürdürülecektir.

Türkiye'nin huzurunu bozmaya yönelik saldırıları nefretle kınıyor, saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Editör: Haber Merkezi