Türkiye genelinde 11'i büyükşehir, 10'u da il olmak üzere 252 belediye kazanan CHP'nin, Afyon Sandıklı'da düzenlediği ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı çalıştay tamamlandı.

7 MADDELİK İLKE
"Belediye'de siyaset yapacak kişi sadece belediye başkanıdır. Yardımcılarınız, müdürleriniz, 'bende siyaset yapacağım' diyorsa kapının önüne koyabilirsiniz. Her atamanız liyakatlı olsun" talimatı veren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 7 maddelik yerel yönetimler ilkesini de "Halkçı Belediyecilik" adı altında sıraladı. 


CHP'nin Balıkesir belediye başkanları toplantılardan arda kalan zamanı da bir arada geçirdi, dayanışma örneği sergiledi.

Kılıçdaroğlu, CHP’li başkanlara da uymaları gereken 7 ilkeyi anlatarak “Herkesi kucaklayacağız, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Hizmeti belli kişiler için değil, halk için yapacağız. Fakir ailelere pozitif ayrımcılık yapın. Yoksullara yardım yaparken insanoğlunun onurunu koruyun. Harcamalarınızı, yatırımlarınızı planlayarak yapın. Yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyun. Belediyeyi adaletle yönetin” uyarısında bulundu.

BAŞKANLAR TAM KADRO
Mey Otel'deki toplantıda Edremit Belediye Başkanı  Selman Hasan Arslan, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Balya Belediye Başkanı Organ Gaga, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin sarı, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin hazır bulundu.

AHMET AKIN'LA YAKIN TEMAS
'Martın Sonu Güzel Oldu" sloganının öne çıktığı çalıştayda Kılıçdaroğlu'nun baş danışmanları arasındaki Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da yer aldı ve Balıkesirli belediye başkanlarıyla yakından ilgilendi.

BÜYÜKERŞEN'LE İSTİŞARE
Afyon-Sandıklı'da gerçekleşen CHP’li Belediye Başkanları çalıştayında Balıkesir'in CHP’li Belediye Başkanları  fırsat buldukça istişare yaptı. Bu isimlerden biri de Eskişehir Büyükşehir Belediye Bsşkanı Yılmaz Büyükerşen oldu. 

Editör: Haber Merkezi