Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, bahar mevsiminin insanlara yeni bir neşe ve umut getirdiğini belirterek, "Arzu ediyoruz ki ülkemizde bahar havası esmeye devam etsin. Çözüm süreciyle de bu bahar havasının devam etmesini istiyoruz. Bu süreç başladığından beri Türkiye'de çatışma olmuyor, kan dökülmüyor, şehit cenazeleri gelmiyor. Bu havanın devam etmesi lazım" dedi.Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, '5 Nisan Dünya Avukatlar Günü' nedeniyle Balıkesir Barosu'nu ziyaret etti. Ziyarette İGM Başkanı Ramazan Bahçavan, Ak Parti İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı, Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker ve il yönetim kurulu üyeleri ziyarette hazır bulundu. Baro Başkanı Av. Yaşar Meyvacı ile görüşen Uğur, Avukatlar Gününü kutlayıp, çiçek verdi.

"BALIKESİR İÇİN GAYRET SARF EDİYORUZ"

Avukatların adalet mekanizmasının içinde vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirten Uğur, "Avukatlar mazlumun hakkını koruyor, müdafaasını yapıyor. Baro başkanımız nezdinde bütün avukatların gününü kutluyoruz. Balıkesir Barosu önemli bir baro. Bütün siyaset dünyası, baro, sivil toplum hepimiz Balıkesir için gayret sarf ediyoruz. İstiyoruz ki Balıkesir, büyüsün, gelişsin, insanları huzur ve güven içerisinde olsun. İlimizde böyle bir toplumsal uzlaşmanın olduğunu görüyoruz. Bundan da memnun oluyoruz. İnşallah siyaset ve sivil toplum hepsi birlikte hareket ederek Balıkesir'i daha iyi ve güzel günlere taşır" dedi.

Uğur, hükümetin çözüm süreci hakkında da açıklamalarda bulundu. "Bahar geldi. Bahar insanlara yeni bir neşe ve umut getiriyor. Arzu ediyoruz ki ülkemizde bahar havası esmeye devam etsin. Çözüm süreciyle de bu bahar havasının devam etmesini istiyoruz." diye konuştu.

"BU SİYASİ BİR HAREKET DEĞİLDİR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'de akil insanlarla birlikte bir toplantı yaptığını hatırlatan Edip Uğur, şöyle devam etti: "Bu toplantıda hedef terörün Türkiye'de bitirilmesi, kanın akmaması, huzur ve barış ortamının sağlanmasıydı. Akil insanlara bakıldığı zaman, burada topluma mal olmuş sanatçısı, şarkılarını söylediğimiz, şiirlerini, yazılarını okuduğumuz, televizyon programlarında fikirlerini izlediğimiz birçok kimseler var. Bunlar da kendi tarzlarında bölgelere dağılıp bu sürece destek verecekler. Bu siyasi bir hareket değildir. Tamamen kendi inisiyatifleriyle yapılan bir hareket. İnsanların Türkiye'nin genelinde dağılıp bu çözüm sürecinin ve ülkede esen bahar havasının devam etmesi." 

"ARTIK KAN DÖKÜLMÜYOR"

Türkiye'nin çok büyük kayıplar verdiğine dikkat çeken Edip Uğur, "Bunun ekonomik, siyasi ve sosyal yönü var. Bu ülkenin 300 milyar doların üzerinde bir kaynağı teröre gitti. Niçin gitsin? Bundan sonra bu kaynakların toplumun, insanlarımızın ihtiyaçları için harcanması çok önemli. İnsanlar doğudan batıya göç ediyor. Neden göç ediyor? Terör var, iş bulamıyor, aş bulamıyor, yatırım yok göç ediyor. İstiyoruz ki orada da iş olsun, aş olsun, yatırımlar olsun huzur ve güven olsun. Türkiye huzur ve güven içerisinde 2023 hedeflerini bir an önce yakalasın. Bu yönde çok sanatçımız, fikir insanımız, şairimiz, yazarımız destek veriyor. İnşallah bu süreç başarıya ulaşacak.

Bu bahar havası devam edecek. Bu süreç başlayalı 2-3 ay oldu. Türkiye'de çatışma olmuyor, kan dökülmüyor, şehit cenazeleri gelmiyor. Bu havanın devam etmesi lazım. Aldığımız haberlere göre bugün artık Güneydoğu'da Diyarbakır, Şırnak ve Hakkâri’de çarşı pazarda bir hareket var. İnsanlar daha huzurlu, alış veriş yapıyor. Çocuklar parklarda oyun oynuyor. İnsanlar biraz daha rahat ve huzurlu. İnşallah silahlar bırakılacak, bu terör sonlandırılacak, Türkiye'de büyümesine devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

"BAŞKAN OK'UN ADAYLIĞI HAYIRLI OLSUN"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, Belediye Başkanı İsmail Ok'un başkanlık için tekrar adaylığını açıkladığı yönündeki bir soruya ise "Hayırlı, uğurlu olsun" şeklinde karşılık verdi. Seçimin 2014 yılında yapılacağını hatırlatan Uğur, seçimlere bir yıldan az bir süre kaldığına işaret etti. Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla ilçe sayısının 20'ye çıkacağını aktaran Uğur, "Dolayısıyla belediye başkan sayısı da arttı. Artık köylerimiz mahalle oluyor. Balıkesir, Karesi ve Altı Eylül ilçesi olarak ikiye ayrıldı. Siyasi partiler de yerel yönetimlerle ilgili çalışmalarını yapıyor. Belediye Başkanı İsmail Ok'un adaylığı hayırlı, uğurlu olsun. İsmail bey biraz atak davrandı. Genel Merkezin adaylığını kabul etmesi lazım. Herkesin aday olma hakkı var. Demokratik bir yarış. Hayırlı olsun Balıkesir için" diye konuştu.

"MEVLA NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLER"

Kendisinin de büyükşehir belediye başkanlığına aday olup oymayacağı yönünde ki bir soruya ise "Daha vakit var tabi, göreceğiz bakalım. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler" şeklinde karşılık verdi.

"Kamuoyu araştırmalarında sizin isminiz ön plana çıkıyor", sorusu üzerine, "Bizim partimizin yaptıracağı kamuoyu araştırması önemli. Partimizin usulü kamuoyu araştırması, teşkilat yoklaması, mülakat ve genel merkezin değerlendirmesi şeklinde olmuyor. Siyasette bir saat bile çok önemli. Daha vakit var. Milletvekilliğim 2015 yılının haziran ayına kadar devam edecek. Biz de hizmete devam ediyoruz. Her hafta teşkilatları, ilçeleri, sivil toplum kuruluşlarını ve mahalleleri ziyaret ediyoruz. Balıkesir büyükşehir ile birlikte bir atak yapacak. Balıkesir, büyükşehiri en çok hak eden bir il. Böyle bir il Türkiye'de yok. İnşallah daha iyi olacak." dedi.

"ODA SEÇİMLERİYLE İLGİMİZ YOK"

Bir soru üzerine oda seçimleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Edip Uğur, "Bizim bir ilgimiz yok. Biz Balıkesir'in genelinde sorunlarla ilgileniyoruz. Oda seçimleri herhalde mayıs ve haziran ayı içerisinde yapılacak. Oğlumun aday olması dolayısıyla sanki siyaset bu işe karışıyormuş gibi gösterildi. Balıkesir'in 1 milyon 160 bin nüfusu var. İl genelinde 800 bin seçmen var. AK Parti'nin il genelindeki oyu ise 350 bin. Sanayi Odası'nın 600, Ticaret Borsası'nın 150, Ticaret Odası'nın ise 6 bin üyesi var. Meslek kuruluşları kendi arasında seçimini yapıyorlar. Bizim seçimimiz büyük seçim. 800 bin seçmenin oy kullandığı bir seçim. Biz, 1 milyon 160 bin kişiyle ilgileniyoruz. O seçim de mutlaka yapılacak, Balıkesir için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

"TERÖRÜN BİTİRİLMESİ İÇİN YAPILAN

GİRİŞİMLERE DESTEK VERİRİZ"

Uğur'un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Balıkesir Barosu Başkanı Yaşar Meyvacı, ülkenin terörden çektiği kadar hiç bir şeyden çekmediğinin altını çizdi.

"Herkes akan kanın durmasını ve çekilen acıların dinmesini istiyor" diyen Meyvacı, "Biz bu çabaları hukukçu bakış açısıyla çok yakından izliyoruz. Ulusal birliğimiz ve ülke bütünlüğümüz kapsamında çözülmesi en büyük dileğimiz. On binlerce insanımıza mal oldu. Bu ülkenin çok büyük kaynakları bu uğurda harcandı. Artık yetsin istiyoruz. Balıkesir Barosu olarak süreci çok yakından takip ediyoruz.

Hukukçular asla peşin konuşmazlar. Bizim kurucularımızın her biri birer Kuvayi Milliye kahramanıdır. Ülkeyi ilgilendiren her şey bizi ilgilendiriyor. Bu ülke çok can verdi. Anadolu'nun dört bir yanında ne ocaklara ne acılar düştü. Ocağına acı düşmeyen komşusunun, köylüsünün acısını paylaştı. O yiğitlerin, insanların arkasından yaşadığımız bu acılardan sonra hiç bir insanoğlu bu acıların sürmesini bekleyemez. Bu ülkenin kalkınmasında kullanılabilecek çok büyük kaynaklar sırf terörle mücadele uğruna harcandı. Eğer o kaynakları ülke için harcayabilseydik, şimdi Türkiye uçardı. Bu nedenle terörü bitirmek üzere gerçekleştirilen bütün girişimlere bütün içtenliğimizle destek veriyoruz. Uygulanan yöntem şudur, budur, şöyle olur böyle olur. Bu konu ayrıca konuşulup tartışılır. Mutlaka terör bitirilmelidir." açıklamasında bulundu.

> Melih GASGAR 

Editör: Haber Merkezi