"Belediye Başkanı halin yerine önce yeşil alan sözü versin, bende bir Balıkesirli, bir milletvekili olarak kendisine daha önce imarı verildiğini bildiği halde hiç bir değişiklik yapmadığı yere otel yapılmasına mani olayım. Hadi buyurun hodri meydan" dedi.   

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, lunapark alanına otel yapılmasına karşı çıktığı halde, yıkılan hal binası yerine beton dikmeye hazırlanan Belediye Başkanı İsmail Ok'u çifte standartlıkla suçladı.

'Gezi Parkı' eylemini destekleyen CHP milletvekillerine de seslenen Genel Başkan Yardımcısı Uğur, "Ey Havutça milletvekilimiz, Ahmet Gümüş gel o zaman gel! Balıkesir'in yıkılan hal binası önünde de yürüyüş yap" diye konuştu.

"YAPMAYIN! YAZIK ETMEYİN!"

Ak Parti'nin mobil aracında vatandaşların partisine üye kayıtlarını kabul eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, ülkenin gündemindeki gezi olaylarıyla lunapark alanına yapılması planlanan 5 yıldızlı otel ve hal inşaatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uğur, Belediye Başkanı İsmail Ok'un otel ve hal binasındaki dayatmalarında çifte standart uyguladığını ileri sürdü. Başkan Ok'un otel yapılacağını bildiği halde imarda herhangi bir değişikliğe gitmediğini söyledi. Belediye Başkanının yıkılan halin yerine bina yapacağına tarihi değerleri ortaya çıkarmasını isteyen Uğur, "Yapmayın! Balıkesir'in meydanına yazık etmeyin" dedi.

"HALKIN AYAĞINA GİDİYOR, ONLARI DİNLİYORUZ"

Kent merkezinde Ak Parti'ye üye kabul eden mobil aracı ziyaret eden Uğur, burada yaptığı açıklamada, teşkilatlarının gece-gündüz demeden çalıştığını söyledi.

Ak Parti'nin mobil teşkilatlarının bulunduğunu ifade eden Uğur, üç mobil aracın, kent merkezi ve ilçelerde halkla buluştuğunu, şikayetleri ve talepleri dinlediğini, üye kaydı yaptıklarını anlattı.

Bu araçlarda vatandaşlara çay, kahve ikram edildiğini de dile getiren Uğur, "Halkla bütünleşme, birlik, beraberlik içinde olma, bu şekilde gerçekleşiyor. Teşkilatlarımız, sürekli halkımızın arasında. Mobil araçlarla vatandaşın ayağına gidiyor, onları dinleme imkanı buluyoruz" ifadesini kullandı.

"BİZ PARTİ OLARAK ÇEVRECİYİZ"

Uğur, Balıkesir'in gündeminde yeşil alanlarla ilgili konuların bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Biz parti olarak çevreciyiz. 10,5 yıl içinde iki milyarın üzerinde fidan diken bir hükümetiz. Yaptığımız arıtma tesisleriyle içme suyu tesisleriyle yerel yönetimlerde imzasını atan bir hükümet. Balıkesir'de 10 yıl önce Atatürk Parkı'na gidilip, rahatça dolaşılabiliyor muydu? Balıkesir'in yolu, kaldırımı nasıldı? Biz çevreci anlayışla bu hale getirdik. Şimdi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yeriyle ilgili bazıları 'yeşili koruyoruz otel yaptırmayız' diyor. Tamam kardeşim yeşili koruyalım. Efendim, 'Balıkesir'in siluetini bozar oradaki otel' diyorlar. Bunu söyleyenler, siluetin ne olduğunu biliyor mu?"

"BELEDİYE BİZE SÖZ VERSİN"

Balıkesir'in simgesinin Zağnos Paşa Cami, Karesi Türbesi ve Hamamı olduğuna dikkat çeken Uğur, şunları kaydetti:

"Eğer Balıkesir'in siluetini bozmak istemiyorsanız, yıkılan hal binası yerine bir şey yapmazsınız. Simgesi olan Zağnos Paşa Camiİ'ni, Karesi Türbesi ve Hamamını, tarihini meydana çıkarırsınız.

Belediye oraya inşaat yapacağına, önce bize söz versin, 'yıkılan hal binasının yerini yeşil alan yapıyorum' desin, ben de Balıkesir milletvekili olarak bugüne kadar belediye tarafından hiçbir imar değişikliği yapılmamış alana otel yapılmasına mani olayım.

Hadi buyurun hodri meydan. Yapmayın, yazık etmeyin Balıkesir meydanına. O meydana hiçbir şey yapılmaması lazım."

CHP'Lİ VEKİLLERE ÇAĞRI

Gezi Parkı olaylarının bir ağaç meselesi olmadığını da ifade eden Uğur, olayları başlatanların, attıkları twettler ve yaptıkları açıklamalarla, bunun bir grubun hareketi olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Uğur, Ak Parti'yi 10,5 yıldır seçimlerde mağlup edemeyenlerin, insanları meydanlara dökerek, yakıp yıkarak, kırıp dökerek bir yere varacağını sandığını belirterek, "Ak Parti'yi yıldırırız, iktidardan ederiz" diyenlere muhalefetin de destek çıktığını kaydetti.

CHP Balıkesir milletvekillerine de seslenen Edip Uğur, "Ey Havutça ey Ahmet Gümüş, gel Balıkesir'in yıkılan hal binası önünde de yürüyüş, direniş yap, 'yeşili koruyalım, bu alan Balıkesir'in nefes aldığı, insanların yararlandığı yeşil alan olsun' de siyasi hareket etme" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi