Ak Parti Balıkesir İl Başkanlığı Teşkilat Akademisi eğitimleri, "AK Parti ile Demokrasi Yolculuğu – Haluk İpek", "Savunma Sanayi, Teknoloji, Ulaştırma– İsmet Yılmaz", "Teşkilatın El Kitabı – Mehmet Tunçak", “Sessiz Devrimler – Faruk Çelik”, "Reformcu AK Belediyecilik – Alinur Aktaş", "Dünyanın Yeni Yıldızı Türkiye – İhsan Aktaş", "AK Değerler – Nurullah Genç", "Siyasal İletişim ve Yeni Medya – Murat Çiçek", "Etkili İletişim – Hakan Turgut” ve “Motivasyon – Şaban Kızıldağ" başlıklarından ve konuşmacılardan oluşuyor. Cumartesi ve Pazar iki gün olarak planlanan Balıkesir Teşkilat Akademisi Eğitim Programı, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

"BU HİKAYENİN KAHRAMANI SENSİN"

AK Parti Teşkilat Akademisi, teşkilat mensuplarının yeteneklerini artırmak amacıyla verdiği eğitimlerde, 81 ilde 92 bin 667 teşkilat mensubuna ulaşmayı hedefliyor. Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı koordinasyonunda, "Bu Hikayenin Kahramanı Sensin" mottosuyla başlatılan ve Türkiye'nin her şehrinde düzenlenen, ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları, il ve ilçe yönetimlerini kapsayan akademi programları, parti yöneticileri, mevcut ve eski bakanlar, milletvekilleri, uzman eğitimciler, akademisyenler ve gazetecilerin eğitimleriyle devam ediyor.

TEŞKİLAT AKADEMİSİ EĞİTİMİ DÜNYA DA TEK.”

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, “Bu Hikâyenin Kahramanı Sensin” sloganı ile tüm teşkilat mensuplarını kuşattıklarını, dünya ölçeğinde bu denli yaygın ve sistematik bir siyasi parti eğitim programı gerçekleşmediğini belirtti.

Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Ak Parti Genel Merkezi AR-GE ve Eğitim Başkanlığı, tüm Türkiye’deki teşkilat mensuplarının 2023 hedeflerine tam donanımlı olarak hazırlanması, sahada her şartta,en ideal çalışmaları yapabilecek yetkinlikte olması amacıyla ‘Teşkilat Akademisi’ programını Türkiye genelinde uygulamaya koymuştur.Teşkilat geçmiş olan tecrübeli isimleri, akademisyenleri,sahasında söz sahibi uzman kişileri de bu işte vazifelendirmiştir.

EĞİTİMİN AMACI, 2023 HEDEFİNE TAM DONANIMLI BİR ŞEKİLDE HAZIRLANMAK.”

Bu eğitim programının amacı; bilgi ve tecrübe aktarımı, motivasyonu, inancı, özgüveni, aidiyeti, coşku ve heyecanı yüksek bir teşkilat yapısı inşa etmek ve teşkilat mensuplarının yeteneklerinin daha da arttırılmasına yönelik bir çalışmadır. Teşkilatlarımız da bu organizasyona büyük bir heyecan, arzu ve iştiyakla katılım sağlamaktadır. Liderimiz,Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Mahalle Temsilcimize kadar tüm teşkilatımız, 2023 hedeflerine heyecanla azimle ve sadakatle tüm benliğiyle hazırlanmaktadır. Teşkilat olarak, 2023 seçimlerine altyapısıyla, birikimiyle, enerjisiyle ve özgüveniyle her zamanki gibi çok güçlü bir AK Parti olarak gireceğiz.HEDEF 2023. Durmak yok yola devam”

MİLLETİMİZE EFENDİ DEĞİL, MİLLETİMİZİN HİZMETKARIYIZ.”

"Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik." diyen Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, “Genel merkezimizle, il ve ilçe teşkilatlarımızla, belediyelerimizle, mahalle temsilciliklerimizle, sandık müşahitlerimizle adeta bir duvarın tuğlaları gibi birbirimizi destekleyerek birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize doğru yürüyeceğiz. AK Parti'de siyaset yapan, görev üstlenen herkes kendi kişisel kariyerinden önce ülkesine ve milletine karşı sorumluluklarını düşünmek, ona göre davranmak mecburiyetindedir. Birbirimizin başına, sırtına, ayağına basarak değil, birbirimizle el ele, kol kola, gönül gönle vererek çalıştığımızda hayırlı bir iş yapmış olur, büyük başarılara imza atabiliriz. Aksi takdirde ne olacağını görmek için tarihe bakmak yeterlidir" dedi.

"BİZ TEVAZU EHLİ OLMAYA MECBURUZ"

Demokraside, kalkınmada, güvenlikte, diplomaside hak ettiği yere getirdiğimiz Türkiye’yi ekonomide de aynı başarıya ulaştırmakta kararlı olduklarını vurgulayan ve biz tevazu ehli olmaya mecburuz diyen Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran; “Milletin Adamı, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde yaratılan manipülasyonlar sonucu döviz kurundaki suni yükselişe, açıkladığı “Yeni Ekonomi Modelimiz” ile ilgili yaptığı açıklamayla dur dedi. Önce Asgari ücrette yüzde 50’nin üzerinde artış yaparak en düşük gelir rakamını 4.250 liraya çıkardı. Asgari ücretten alınan Gelir Vergisini ve Damga Vergisini kaldırarak işverenlerimizin yükünü de 450 lira azalttı. Ardından; Üretimi ve istihdamı desteklemek için çeşitli başlıklar altında çok sayıda paketi hayata geçirdiğini, Kurdaki dalgalanmayı durdurarak nispi bir istikrarı sağlamak için serbest piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde yeni araçları devreye aldıklarını açıkladı.

19 YILDIR AK PARTİ BAŞARIYOR, YİNE AK PARTİ BAŞARACAK.”

Kısaca bunların neler olduğuna değinecek olursak; öncelikle Sağlık Bakanlığımızın üstün gayretleri sonucu tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye karşı kendi, yerli ve milli aşımızın üretimine Allah’a şükür başladık. Türk Bilim adamlarımızın başarısı ve Türkiye’nin tüm insanlığa hediyesi TURKOVAC; Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir laboratuvarda seri üretimine geçildi. Türkiye'nin yerli aşısı olan 150 bin TURKOVAC'ın ilk sevkiyatı ise dün itibariyle Ankara'ya yapıldı.Türkiye’nin geçtiğimiz 19 yıl nereden nereye geldiğini ve artık böyle bir ekonomik dönüşüme hazır olduğunu her fırsatta teorik çerçevesiyle, verileriyle örnekleriyle anlatıyoruz. Biz dün bu ülkede yönetime gelmedik. 19 yıl önce göreve geldiğimizde faiz neredeydi, enflasyon neredeydi ve biz faizi nereden nereye indirdik, enflasyonu nereden nereye çektik lütfen şöyle bir geçmişi incelesinler, baksınlar ve bunu da hangi yönetim yaptı bunu da görsünler. Biz yaptık ve şimdi yine aynısını biz yapacağız. Ve biz burada kalkıp da, evet, ülkedeki ekonomi nedir, bundan anlamayanların ağzına bakacak halimiz yok. Biz yaşadık, biz uyguladık ve yaşayışımızla, uygulayışımızla da faizi de, enflasyonu da nereden nereye çektiğimiz ortada.

YETERKİ BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM, GERİSİ KENDİLİĞİNDEN GELECEKTİR.”

Milletimize söz verdiğimiz şekilde ülkemizi eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye, spordan sosyal yardımlara kadar her alanda işte bugünler için hazırladığımızı ifade ediyoruz. Biz Milletimizi seviyoruz, Milletimize inanıyoruz. Siz bize inanın; bugüne kadar inandınız, güvendiniz ve 19 yıl Türkiye’nin altyapısıyla, üstyapısıyla nereden nereye geldiğini gayet iyi biliyorsunuz, biliyoruz. Milletin sancısını, sıkıntısını, derdini küresel para baronlarının çıkarlarına meze etmeye çalışanlara aldırmadan yolumuza devam edeceğiz. Çalışacağız, mücadele edeceğiz, sabredeceğiz ve Allah’ın izniyle başaracağız. Unutmayın, sabreden kimse zafere mutlaka ulaşacaktır. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte kardeş olalım, Türkiye olalım, emin olun gerisi kendiliğinden gelecektir. Bugüne kadar nasıl Ak Parti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başarmışsa, bundan sonrada yine biz başaracağız. Milletimizin yanındayız, Devletimizin yanındayız, Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Bir kez daha hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla” dedi.

Konuşmaların ardından Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı koordinasyonunda, "Bu Hikayenin Kahramanı Sensin" mottosuyla başlatılan ve Türkiye'nin her şehrinde düzenlenen, ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları, il ve ilçe yönetimlerini kapsayan akademi programlarına geçildi.

Teşkilat Akademisi Eğitim Programına konuşmacı olarak; Ak Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Ak Parti MKYK Üyesi Haluk İpek, Şair ve İktisatçı Nurullah Genç, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak, Faruk Çelik, Şaban Kızıldağ, Murat Çiçek, İhsan Aktaş, Alinur Aktaş ve Hakan Turgut katıldı. Balıkesir Hasan Can Kültür Merkezi’de düzenlenen Eğitim Programlarına; Ak Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkanlığı Başkan Yardımcısı Seda Sarıbaş, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Ak Parti MKYK Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey, Adil Çelik ve Yavuz Subaşı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, 20 İlçenin İlçe Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları eğitimlere katılım gösterdi.

Editör: Haber Merkezi