Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin'in hedefinde yine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz vardı. 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Amerika’ya yapılacak ziyarete ilişkin CHP’lilere neden davet gitmedi sorusunu “adam Balıkesir’de yapılan her şeye karşı, ne diye çağıracağım” karşılığını veren Yücel Yılmaz’a,  Aytekin'den cevap geldi;  “Sen kalkıyorsun dağları taşları dolanıyorsun. Bir kez daha söylüyorum yatacak yeriniz yok..” 
 

CHP’li Aytekin’in açıklaması şöyle:
 

Balıkesir Kuzeybatı Çevre yolu ihalesinin, açık ihale ile yapılması gerekirken kamu ihale kanunun 21/b maddesi uyarınca yapılması ister istemez soru işaretlerini de peşi sıra getirmiştir. Ortada ne salgın hastalık vardır ne de bir doğal afet. Dolayısıyla bu maddeye sığınarak ihaleye çıkılması doğru değildir dedik. AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, meclis toplantısında kendisine yönelik eleştiriyi evirdi çevirdi yine bize getirdi. Amerika’ya bir gezi yapılacak, geziye giden herkes AKP yöneticisi. Ziyaretin bir başına bir sonuna basın açıklaması koymuşlar, kalan süre içinde de yiyecekler içecekler masraflarını da Balıkesir halkı ödeyecek. Balıkesir halkı, AKP’lileri Amerika’da besleyecek. Ama kalkmış, sözde şehremini olması gereken belediye başkanı konuyu bize getirmiş. İhale kanunu 21/b maddesi ile yapılmaması gereken ihaleyi eleştirdik diye güya yatırım düşmanıymışız gibi lanse etmiş. Bu adamı ne diye çağıracağım demiş. Ya sen kimsin de bana Amerika daveti yapacaksın? Siz Amerika'ya gidiş yolunu da orada ziyaret edilecekleri de diz kırıp oturduğun maklube sofralarından iyi bilirsiniz.
 

Habitat kim sen kim? Bir şeyi de doğru anla Yücel Efendi. Balıkesir senin için sadece reklamını yaptığın sürece var olan bir kent. Reklamını yapamadığın, göz boyayamadığın hiçbir yer senin için yok. Sahilde yol düzenlemesi yaparsın, adı sanı bilinmeyen derneklere teşekkür pankartı astırırsın.  Körfezi kanalizasyonsuz bırakır, konuyu gündeme getiren vatandaşları personeline tehdit ettirirsin. Arıtmayı yapmazsın topu CHP’li belediyelere atarsın. Zeytinli’ye güya akıllı kavşak yaparsın, sürücüleri ölümün eşiğine getirirsin. Moloz dökümü yasak olmasına rağmen kamyon kamyon moloz döktürürsün. Erdek’te faturayı yerel yönetime kesersin. Bandırma’da Çamlık’ı peşkeş çekersin, Bandırmalılarla kavga edersin, sonra kapı kapı gezip hatanı düzeltmeye yer ararsın. Havran'da çiftçiye kendi barajının suyunu vermezsin. Sen bu kadarsın, fazlası değilsin. Anca boş boş gülersin.
 

Kuzeybatı Çevre yolu Balıkesir için gereklidir. Bu işin usulü yanlıştır. Ki bu yanlışlığı sen de gayet iyi biliyorsun. 975 milyon TL’yi bu yol için vereceksin de 20 yıldır bitiremediğiniz ve nice cana sebep olan 20 km’lik Dursunbey yolunu ne yapacağız Yücel Efendi? Savaştepe yolunu ne yapacağız, 20 yıl sonunda anca bitirebildiğiniz bakan gelmedi diye açamadığınız İvrindi Bergama yolunu ne yapacağız? 975 milyon TL’ye bu yollar bitmez miydi? Madem para vardı neden bu yolları bitirmediniz? İşiniz gücünüz şov yapmak. Vatandaşa şirin gözükmek.  Artık vatandaş da bu hareketleri yemiyor bilesiniz. Bu memlekette taş üstüne taş koyan, Balıkesir için çalışan her kim varsa herkese teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Ama bu borç sen ve senin bürokratlarına değildir. Siz bu şehri sömürmekten başka bir işe yaramayan, Marmara Saraylardan, Edremit Altınoluk’a, Ayvalık Altınova’ya, Dursunbey Güğü’den, Savaştepe Sarıbeyler’e, Balya Doğanlar’dan, İvrindi Büyükyenice’ye kadar bu şehrin dört bir yerini çıkarınız için sömüren bir iktidarsınız. Merak etmeyin az kaldı. O koltuklardan kalkacak ve yaptığınız her bir usulsüz iş için hesap ödeyeceksiniz

Editör: Haber Merkezi