CHP’li Aytekin, beraberindeki ilçe heyetiyle birlikte gittiği pazar yerinde vatandaşların ve Pazar esnafının sorunlarını gündeme getirdi. Esnafın da vatandaşın da gelinen durumdan utandığını belirten CHP’li Aytekin “Asıl utanması gerekenler, lüks sofralarından halka nutuk çekiyorlar. Pazar yeri ateş pahası. Hem esnaf dertli, hem vatandaş dertli. Tarihte görülmemiş bir yoksulluk krizinin ortasındayız. Sebep olanlardan hesap sormak boynumuzun borcudur.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, saha çalışmaları kapsamında Burhaniye Pazar yerini ziyaret etti. Vatandaşı ve esnafı dinleyen Aytekin’in değerlendirmeleri şöyle:

Bizler sahada her zaman vatandaşın yanında olduk. Dolayısıyla yaşanan sorunları hayatımızın ortasında hissediyoruz. Bizler de evlerimize alışveriş yapıyoruz, bizler de semt pazarlarına giriyoruz. Ancak şu son 1 yılda gördüğümüz manzara, akılla açıklanabilecek bir durum değil. Bir çok tezgahtar aynı cümleyi kuruyor. Biz pandemide daha çok iş yapıyorduk, böyle bir durum görmemiştik, diyor.

‘21 yıllık pazarcılık yapıyorum, ben evime patates götüremiyorum’

Yanına gittiğimiz bir patates satıcısı bize ülkenin içine düştüğü durumu özetliyor. 21 yıldır esnaf olduğunu söyleyen vatandaş, kendi evine patates götüremediğini ifade ediyor. Bir yandan sebze meyve haline giriş çıkış fiyatlarından şikayet ediyor.

Türkiye’de derin bir yoksulluk yaşanıyor. Ve bu yoksulluk, saray soyluların umurlarında değil. Onlar lüks hayatlarına devam ediyorlar. Onların ildeki temsilcileri de konvoy halinde araçlarla ilçelere gidiyorlar, tabi yakıt bedava, hayat bedava. AKP’ye sırtını dayadıysan her şey bedava. Peşpeşe dizili araçlarla evine ekmek götüremeyenlerin arasından geçip, şov yapıyorlar. AKP’nin bu saltanatını bu halk bitirecek.

‘Çocuklarıma ayakkabı alamıyorum, hepsi yalınayak geziyor’

Tezgahını ziyaret ettiğimiz bir başka pazarcı ise 6 çocuğu olduğunu ve hiçbirinin ayakkabılarının olmadığını söylüyor. Şimdi birileri çıkıp utanmadan sıkılmadan yalan söylüyorlar diyecek. Halbuki gerçek yalan, geldiği yerleri unutup, halkını yoksul bırakıp kendilerine şatafatla kurdukları o hayatlardır.

AKP bu ülkede vatandaşı önüne baktırıyor. Ekmek kuyruğundaki insanı ağlatıyor, yoksulun gururunu ayaklar altına alıyor. Sonra da utanmadan sıkılmadan manda yoğurdu tavsiye ediliyor. Bu ülkenin şerefiyle oynuyorlar, gururunu ayaklar altına alıyorlar.

Vatandaş illallah etmiş durumda. Ve en kısa sürede sandığı bekliyor. 

Hesap Sormazsak Namerdiz!

Kendilerini saraya kapatanlar, sokaktaki feryadı duymayalım diye yoldan uzak yerlere saray yapanlar unutmasınlar ki bu devir geçecek. Bu halk, kendisini açlığa mahkum eden sizleri asla unutmayacak. Bunun hesabını sormazsak namerdiz!

Editör: Haber Merkezi