İyi Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Eski Belediye Başkanı İsmail OK'un gazetelerin haber merkezlerine gönderdiği metin şöyle:

OK; İNSANLARIN RIZKIYLA OYNUYORLAR

31 Mart yerel seçimlerinde CHP ve İYİ Parti’nin Balıkesir’de ortak adayı olan İsmail Ok, seçim meydanlarında verilen sözleri hatırlatarak Belediye Başkanı seçilen Yücel Yılmaz’a yüklendi. Seçim meydanlarında Yücel Yılmaz’ın çalışanlara verdiği sözleri hatırlatan Ok; “Rızkı veren Allah’tır. Bir başkasının mutsuzluğundan bir başka vatandaşa mutluluk üretemezsiniz. Ramazan ayında yüzlerce insanı işsiz ve aşsız bırakarak vebal aldınız. Bu insanlar bayram sabahı ailelerine karşı mahcup oldular. Bunun hesabını bugün değilse de mahke-i kübrada vereceksiniz. Seçim kazanmak için türlü türlü vaatleri verirken hiçbir çalışanın işinden edilmeyeceğini ve baskılara maruz kalmayacağının sözünü yazılı ve görsel basının şahitliğinde verdiniz. Seçimin üstünden az bir süre geçmesine rağmen bu sözleri unuttunuz. Şimdi de çalışanların yerlerini değiştirerek işten çıkartmakla tehdit ediyorsunuz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin daha önemli sorunları var. Bu sorunları çözmeye talip oldunuz ve görev başına geldiniz. Sizler önce halka verdiğiniz sözlerin takipçisi olun ve insanların rızkıyla oynamayın’’ dedi.

OK; YAVUZ SUBAŞI SESSİZ
Açıklamasında Balıkesir Ak Parti Milletvekili Hasan Subaşı’nı da sert sözlerle eleştiren Ok; ‘’Her meselede büyük sözler söyleyip, küçük davranışlar sergileyen Yavuz Subaşı yaşanan bu baskılara ve işten çıkarmalara niçin sessiz kalıyor? Her seferinde Millet İttifakı’nın belediyelerini eleştirmekten geri kalmayan Subaşı biraz olsun Büyükşehir Belediyesinde yapılmakta olan zulme ses versin. Halkın oyunu almak için her türlü sözü vermekten geri durmayanlar, bugün verdiği sözleri teker teker yutmak zorunda kalıyor. Siyaset hamaset ile yapılmaz, erdem ve ahlak ile yapılır. Hasan Subaşı’nın yaşanan bu gelişmeler karşısında bir söz söylemesini beklerim’’ dedi
.

Editör: Haber Merkezi