Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Demokrasi ve Atılım Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. Siyasi yaşamında Anavatan Partisi ve AK Parti’de önemli görevler üstlenen Uğur'un yeni yol arkadaşı kendisi gibi Ak Parti'den ayrılan Ali Babacan oldu.

RESMEN KURULDU

Ali Babacan’ın liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na sundu.

Kısaltması “DEVA” olarak belirlenen partinin kurucular kurulunda daha beklendiği gibi üç dönem AK Parti’de milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yapan A.Edip Uğur da yer aldı.

2014’de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Edip Uğur, AK Parti'deki  'metal yorgunluğu' tartışmalarının ardından 30 Ekim 2017 tarihinde gözyaşları dökerek istifa etmek durumunda kalmıştı. 

'DEVA'DA KİMLER VAR?

Kurucular Kurulu’nda eski AK Parti’li bakanlar Sadullah Ergin, Nihat Ergün ve Selma Aliye Kavaf , Basın Yayın Genel Müdürlüğü de yapan, son görev yeri de Londra Büyükelçiliği olan Abdurrahman Bilgiç, eski Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir, eski Hazine Müsteşar Yardımcısı Cavit Dağdaş, eski Ülkü Ocakları Başkanı, MHP genel başkan adayı Ramiz Ongun, yazar Gülay Göktürk, Mazlum Der eski Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, emekli Korgeneral Mehmet Şanver yer aldı.

Geçtiğimiz aylarda AK Parti’den istifa edip, bağımsız olan milletvekili Mustafa Yeneroğlu da DEVA’nın TBMM’deki tek temsilcisi oldu. Babacan’ın partinin programını 11 Mart çarşamba günü, Ankara Bilkent Otel’deki tanıtım toplantısında açıklayacağı bildirildi.

ASIL MERAK EDİLEN

DEVA’nın Balıkesir örgütlenmesi de merakla bekleniyor. İl ve ilçe başkanlarının kimler olacağı, AK Partili belediye başkanlarından bu partiye geçiş olup olmayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

AK PARTİ'DEN KOPMA OLUR MU?

AK Parti'nin Balıkesir'deki 1 numaralı kurucusu olan ve yaklaşık 15 yıl Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttükten sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyin Erdoğan'ın Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı gösterdiği ve seçildikten 2.5 yıl sonra da istifasını istediği Edip Uğur'un, bundan sonraki siyasi yaşamında yeni partisi DEVA ile nasıl bir yol haritası izleyeceği kestirilemiyor.

Editör: Haber Merkezi