BALIKESİR'i "kasabadan şehire dönüştüren" merhum Sabri Uğur başkanlığındaki ekibin içerisinde yer alan Yusuf Hocaoğlu, Altıeylül Belediyesi'ni yönetmeye talip oldu.  
Halen Karesi Belediye Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olarak görev yapan Hocaoğlu, Altıeylül Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı. 
Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan’a belgelerini teslim eden Hocaoğlu'nun adaylığı şehir merkezi başta olmak üzere kırsal bölgelerde de heyecan yarattı. 

 

HER GÖREVİ ALNININ AKIYLA YAPTI
Balıkesir'de hemen herkesin sevdiği isim olan ve renkli kişiliğiyle tanınan Hocaoğlu 2014 seçimlerinde de Altıeylül’den aday adayı olmuş, ancak Zekai Kafaoğlu tercih edilmişti.  
Aynı seçimlerde Karesi Belediyesi'nden Meclis Üyesi seçilen Yusuf Hocaoğlu, Karesi'de Belediye Başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak da önemli görevler üstlenen Hocaoğlu, balikesirim.net'e yaptığı açıklamada şöyle dedi: 


BİLGİ ve BİRİKİMİ VAR
"Nasip olurda, partim aday gösterir, hemşehrilerimiz de  destek verirse ülkeme, milletime hizmet etmekten şeref duyacağım. Altıeylül ilçesini her türlü donatılarıyla yaşanabilir bir şehire dönüştürme yolundaki bilgi ve birikimi, 15 yıllık belediye meclis üyeliği tecrübemle edindiğimi düşünüyorum.’’

YUSUF HOCAOĞLU KİMDİR?
1963 Akhisar doğumlu olan Hocaoğlu, Balıkesir Mühendislik Fakültesini bitirdi. Yerce’de şirket yöneticiliği yapan,  Balıkesir Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Hocaoğlu, 2002’de AK Parti’ye üye oldu. 2006-2007’de il başkan yardımcısı, 2007-2009’da il başkanvekili olarak görev yaptı. 2014’den bu yana Karesi’de Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirilen Hocaoğlu, bir çok sivil toplum örgütünde de başkan ya da yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı.  Hocaoğlu evli ve iki çocuk babası…

 


ADAYLIĞI HEYECAN YARATTI
Yusuf Hocaoğlu aday adaylığı başvurusu yaptığını sosyal medya hesabından duyururken altına yüzlerce kişi "hayırlı olsun" dileklerini içeren yorumlar yaptı. 


 

Editör: Haber Merkezi