SINDIRGI Belediye Meclisinin AK Partili iki üyesi meclis üyeliğini bıraktı. Biri Büyükşehir Meclisinde de yer alan isimlerin istifası farklı yorumlara yol açtı.. balikesirim.net istifaların gerekçesine ulaştı.


BALIKESİR'in Sındırgı ilçesinde AK Partili 2 Belediye Meclisi üyesi görevlerinden istifa etti. 
İlk istifa haberi 31 Mart 2019'daki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde  Belediye Meclisi üyeliğine seçilen Veteriner Yücel Karan'dan geldi. 


Yücel Karan 

AİLEVİ SORUNLAR
Karan, istifasını yaklaşık 2 ay önce verdi. Ailevi sebepleri gerekçe göstererek, belediye çalışmalarına katkı sunamayacağı düşüncesiyle görevinden istifa eden Karan, Sındırgı'dan ayrılarak Balıkesir'e yerleşti.

YERİNE DÖNMEZ GELDİ
Bu arada Karan'ın yerine yedek listenin ilk sırasında yer alan  Karip Dönmez,  Belediye Meclisi üyesi oldu. 

DİĞER İSMİN İSTİFASI 
HENÜZ İŞLEME KONULMADI

Sındırgı Belediye Meclisi üyeliğinden istifa edeceğini bildiren diğer bir isim ise aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi de olan müteahhit Orhan Kaya oldu. 
Görevi bırakma kararını Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile paylaşan Kaya'nın istifa dilekçesinin ise henüz işleme alınmadığı öğrenildi.

YERİNE ERDOĞAN GELECEK
İstifası kabul edildiği takdirde Kaya'dan boşalan koltuğa yine AK Partili Arif Erdoğan gelecek. 


Orhan Kaya

KAYA : EKREM BAŞKANIN 
HIZINA YETİŞEMİYORUZ

balikesirim.net'e konuşan Orhan Kaya, istifa dilekçesini belediye başkanlığına sunduğunu belirtti. İstifa kararına farklı manalar yüklenmeye çalışılmasını garipsediğini söyleyen Kaya, işlerinin yoğunluğu ve belediye çalışmalarına katkı sunamadığı için görevden affını istediğini kaydetti.
"Yoğun tempoda çalışıyor, 2-3 firmaya birden bakıyoruz. Siyaset her yere katılım sağlamakla oluyor." ifadesini kullanan Kaya, şunları söyledi:

İŞTE İSTİFA NEDENİ
Müthiş tempoyla çalışan Ekrem Yavaş başkanımızın hızına yetişemiyoruz. Bazen başkanımızın fırsat bulup gidemediği yerlere bizim katılım sağlamamız gerekiyor. Kendi iş yoğunluğumuzdan bunu da yapamıyoruz, koşturamıyoruz. Bu kendimizde eksiklik yaratıyor.
Bu yüzden kendi kendime 'sen çık, senin yerine koşturacak birileri gelsin' diyerek istifa kararı aldım. Ne partimizle, ne başkanımızla, ne de bir başka arkadaşımızla sorunum yok. Sındırgı Belediye Meclisinin her bir üyesi koltuk, mevki, makam peşinde değildir."

BAŞKAN YAVAŞ
FİTNE ÇETESİNE SERT ÇIKTI
Bu arada, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise balikesirim.net'e yaptığı açıklamada, Yücel Karan'ın 2 ay önce istifa ettiğini, Orhan Kaya'nın istifasının ise henüz kendisine ulaşmadığını söyledi. 
Yavaş, "İki kardeşimizin ne partimizle, ne de bizimle herhangi bir sorunu yok. 
Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla algı oluşturmaya çalışanlar adına üzülüyorum. 
Bunların ne şehrimize, ne ülkemize faydalı işle ilgileri olmadığı gibi kendilerine de faydaları yok. Cehennemlerine odun taşıyorlar. Çünkü işleri güçleri fitne, fesat.
İt ürür, kervan yürür. Bizler ekibimizle beraber işimize bakıyor, milletimiz için aşkla çalışmaya devam ediyoruz.
" dedi. 


EMITT HATIRASI
Yağcıbedir halısı ve yöresel kıyafetleriyle dikkatleri üzerine toplayan Sındırgı, ilçenin maskotu haline dönüşen leylek figürüyle de EMITT'ın gözdelerinden biri oldu.

Editör: Haber Merkezi