Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Balıkesir'in vizyon projeleri arasındaki AVLU'nun ikinci etabının temel atma töreninde konuştu.
Uğur şunları söyledi:
BALIKESİR TÜRKİYE’NİN TARİH VE EKONOMİSİNDE VAR
Balıkesir’in Türkiye’nin önemli illeri arasında yeraldığını belirten Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: “Balıkesir Türkiye’nin tarihinde var, Türkiye’nin ekonomisinde var, Türkiye’nin coğrafyasında var. Eğer tarih Balıkesir’den bahsetmiyorsa o tarih eksiktir. Eğer Karesi Beyliği’ni yok sayamayız. Kuva-yi Milliye ruhunu yok sayamayız. Zağanos paşa’yı yok sayamayız. Türkiye’nin ekonomisinde Balıkesir var. Balıkesir’de üretilen bütün beyaz et, kırmızı et, süt ürünler, her türlü sebze meyve, Türkiye’yi besleyen il Balıkesir var. Kaz Dağlarıyla var. Cunda Adasıyla var. Avşa Adasıyla var. 20 ilçesiyle var. Termaliyle var. Madenleriyle var. Balıkesir Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi. Balıkesir hepinizin bildiği gibi 30 Mart 2014 tarihindeki seçimlerle Büyükşehir oldu. Devletimizin yapmış olduğu altyapı yatırımları, bölünmüş yollar, otoyollar, yüksek hızlı trenleriyle, kavşaklar Balıkesir’i daha önemli bir konuma getirdi. Bizlerde Balıkesir’in Büyükşehir’e layık marka ve vizyon şehri olması için elimizden gelen gayretle 3.5 yıldır çalışıyoruz.”
BALIKESİR GELİŞİYOR VE BÜYÜYOR
Avlu Balıkesir’in 1. Etabının tamamlanarak hizmete girdiğini söyleyen Başkan Uğur, “Gördüğünüz kongre merkezimiz ve Çay Deresi 1. Etap Avlu projemiz tamamlandı. Şuanda Türkiye Bilardo Şampiyonası Balıkesir Avlu Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Daha inşallah bir çok etkinliklere sahne olacak. Garaj Balıkesir. Biletixten biletleri kesilecek, her türlü sosyal, kültürel ve sanatsal programların yapıldığı bir Balıkesir. Burada 150 dönüm 1. Etap. Ticari ve rekreasyon alanlarıyla Balıkesirlilerin hizmetine yeni açılan alanlarla giriyor. 2. Etabın temelini atıyoruz. 1. Ve 2. Etap ile birlikte Avlu Balıkesir, Balıkesir’in kalbi ve merkezi olacak. Bu bölgede de ticari ve sosyal alanların olduğu, insanların nefes alacağı yeni bir mekan. Birazdan temelini de atacağız. İnşaatımız hızla devam ediyor. Karşı taraftaki kentsel dönüşümde hızla devam ediyor. Öyle bir kentsel dönüşüm yapıyoruz ki kimse şikayet etmeden. Patırtı, gürültü kopmadan. Herkes rıza gösteriyor. Çünkü Balıkesirliler biliyor ki Balıkesir güzelleşiyor.  Balıkesir gelişiyor ve büyüyor. Bunların hepsini Balıkesir’in 20 ilçesinde her ilçeye dokunarak yapıyoruz” dedi.
Koltuğa tutunmak, koltuğu bırakmamak, mevki ve makam için fidanları dikmiyoruz. Bu işin içinde vefa da var veda da var. Allah'tan Balıkesir için hayırlısını niyaz etmesini nasip ediyorum.

Elimizden gelen gayretle 3.5 yıldır çalışıyoruz. Şimdi burada görmüş olduğunuz gibi 150 dönüm birinci etap alanlarla geliyor, ikinci etabın temelini atıyoruz. AvluBalıkesir, Balıkesir'in merkezi olacak.
BALIKESİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Ticari alanların, sinemaların olduğu, insanların nefes alacağı yeni bir mekan. İnşallah birazdan temelini atacağız. Yine Çayderesi'nin karşı tarafındaki alan oradaki kentsel dönüşüm hızlı bir şekilde devam ediyor. Öyle bir kentsel dönüşüm yapıyoruz ki kimse itiraz etmeden, herkes rızasıyla oluyor. Çünkü Balıkesir biliyor ki Balıkesir gelişiyor. Onlar da diyor ki başkan sağolasın.
NE MUTLU BU KUBBEDE HOŞ SEDA BIRAKANLARA
Fakat son günlerde şahsımla ilgili bir çok söylentiler, ifadeler devam ediyor. Ben bu konuda şunları söylemek istiyorum; eşyanın ömrü var, makamın ömrü var, dünya fani, bu dünya imtihan yeri. Bizler imtihandayız, her işte hayır vardır diyoruz. Ne için yaşıyoruz? Ne için çabalıyoruz? Şu fani dünyada imtihanı kazanmak, bu kubbede bir hoş seda bırakmak. Ne mutlu bu kubbede hoş seda bırakanlara.
VEFA DA VAR, VEDA DA VAR
Ömrümüzün ne kadar olduğunu cenabı Allah bilir. Ama bize ilahi tavsiye diyor ki; kıyamet koparken elinde fidan varsa onu dik.
Şimdi herkes, biz de Balıkesir olacak yaptığımız bu işler, belediyede, devlette süreklilik var, insanlarımız hizmet bekliyor.
Biz hizmetlerimizi aksatamayız, varız veya yokuz. Kıyametimiz koparılırken biz fidan dikiyoruz.
Koltuğu bırakmamak için fidanları dikmemezlik yapmıyoruz. Dün yanan bir caminin açılışını yaptık.
Bir de iradei külliye var, bütün kainatı kontrol altında tutan. En son iradei külliye ne derse o olur.
Bu işin içerisinde vefa da var veda da var.
Cenab-ı Allah şahsım için hayırlısını niyaz etmesini istiyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
BALIKESİRLİLERİN İLGİSİ BÜYÜKTÜ

Başkan Uğur’un konuşması ardından katılımcılar ile birlikte 2. Etabın temel atma töreni duaların okunması ardından yapıldı. Temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, eşi Nurgül Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, ilçe belediye başkanları, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler., Esnaf Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı. 
Editör: Haber Merkezi