HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, CHP müdürüne yakın çevrenin Kılıçdaroğlu'nun koltuğu bırakmama sebebini "derin devlet"e bağladığını aktardı.

Yılman şunları yazdı:

"24 Haziran’dan birkaç gün sonra kulağıma üflenen; “Kılıçdaroğlu kendi isteği ile partiyi kurultaya götürecek ve genel başkanlığı Muharrem İnce’ye bırakacak!” kulisini paylaşmıştım.

"Muharrem İnce inanılmaz bir rüzgar yakaladı. Bu rüzgarın parti lehine devam ettirilmesi için İnce’yi partinin başına getirmeniz hem Türkiye için, hem de CHP için büyük iyilik olacaktır!” tavsiyelerine, “Gereğini yapacağım!” diyen Kemal Bey seçim sonrası yapılan ilk MYK toplantısında 180 derecelik dönüş yaparak bambaşka bir tavır ortaya koydu.


Peki "kendi rızasıyla koltuğu bırakma" yönünde sinyaller veren Kemal Kılıçdaroğlu’na kim ne dedi de, ne oldu da çark etti 24 saat içerisinde ve “Asla bırakmam bu koltuğu! Hadi… Sıkıysa gelin alın!” moduna girdi.

Adı bende saklı bir işadamı seçimden bir süre sonra, “Lütfen bırakın koltuğu artık Muharrem İnce’ye” demiş Kılıçdaroğlu'na.

Ve şu cevabı almış; “Mümkün değil çünkü işler bildiğiniz gibi değil, çok büyük bir kumpas var. Muharrem İnce’yi partinin başına getirmek isteyen derin devlet! Ben buna asla müsaade etmeyeceğim!”

Editör: Haber Merkezi