Göç yönetimi, küresel iklim değişikliği ve bölgesel kalkınma konularında önemli toplantılara katılacak olan Milletvekili Canbey; “Uluslararası iş birliklerinin önemini biliyor, tüm dünya toplumları olarak birlikte yaşadığımız dünyanın gelecek nesillere miras kalabilmesi için çalışmalar sürdürüyoruz. Bu noktada önemli bir vizyon ortaya koyan Akdeniz Parlamenter Asamblesi’nin bir üyesi olarak, yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında İtalya’dayız. Toplantılarımızın neticelerinin başta Türkiye’miz olmak üzere tüm bölge ülkeleri için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Akdeniz-PA 2021 Yılı Ödül Töreni’nde KADES Uygulaması ile ödüle layık görülen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu tebrik eden Milletvekili Canbey; “İtalya’nın başkenti Roma’da, Akdeniz-PA 2021 Yılı Ödül Töreni’ne, Türk Grubu Başkanımız Sn. Atay Uslu ile katıldık. Ödül Töreni'nde, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede KADES Uygulaması ile ödüle layık görülen İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'yu tebrik ediyorum.” ifadeleri kullandı.

TBMM´de daimi olarak çalışan 11 uluslararası daimi komisyondan biri olan ve bölgesel işbirliği ile kurulan AKDENİZ-PA Komisyonu´nda; Türkiye, Filistin, Bosna-Hersek, Rusya Federasyonu, Amerika, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, Arnavutluk, Cezayir, Fas, Hırvatistan, İspanya, Libya, Lübnan, Malta, Makedonya, Monako, Mısır, Portekiz, Slovenya, Sırbistan-Karadağ, Suriye, Tunus, Ürdün, İsrail, Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan olmak üzere toplam 29 ülke katılımcı olarak bulunuyor.

AKDENİZ-PA bölgesel istikrar, güvenlik ve güven artırıcı önlemler, terörizme karşı mücadele, küreselleşme, göç, kalkınma başta olmak üzere; ekonomi, ticaret, finans, sanayi, tarım, balıkçılık, istihdam ve nüfus, yoksulluk, su ve enerji kaynakları, çevrenin korunması, turizm, ulaşım, bilim, teknoloji, kültür alanlarında çalışma yapıyor.

Editör: Haber Merkezi