CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin 10 Numara Yağ olarak adlandıran ve Balıkesir’de yaşanan otobüs yangını ile bir kez daha gündeme gelen ürünün araştırılması için önerge verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na iletilen önergede karayolu ile seyahatin en çok tercih edilen ulaşım türü olduğunun altını çizen Aytekin, “yolcu güvenliği alınmak zorundadır” dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ensar Aytekin şunları söyledi:

“Bilindiği üzere Balıkesir’de seyir halinde olan araç alev almış ve ikisi çocuk olmak üzere beş vatandaşımız acı şekilde hayatını kaybetmiştir. Olayda on yedi vatandaşımız ise yaralanmıştır. Balıkesir’de yaşanan kazadan sonra ise yine otobüs yangınları yaşanmıştır.

TBMM Başkanlığı’na sunduğumuz önerge ile maliyeti düşürmek adına kullanıldığı iddia edilen bu ürünün araştırılmasını ve yolcuların güvenliği konusunda gerekli denetimlerin yapılmasını talep ediyoruz.

“Bayram Mateme Dönmesin”

Şehirlerarası yolcu taşımacılığının en yoğun olduğu dönemlerden biri olan Kurban Bayramı öncesi gerekli adımların atılması şarttır. Vatandaşlarımız bir kez daha aynı olaylarla karşı karşıya kalmamalı, evlere ateş düşmemeli, Bayram mateme dönmemelidir."

AYTEKİN'İN ÖNERGESİ ŞÖYLE

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Karayolu ile ulaşım ülkemizde en çok tercih edilen seyahat yollarından biridir. Türkiye’de 573 firmanın şehirlerarası yolcu taşımacılığı yaptığı bilinmektedir. Bu yolculuklar esnasında maliyeti düşürmek için kullanılan ve 10 Numara Yağ olarak tabir edilen ürün kimi zaman yolculuk esnasında yangına ve yangına bağlı ölümlere neden olmaktadır.

Şehir içinde yolcu güvenliğinin sağlanması ve adı geçen ürün ve benzerlerinin yarattığı sorunları araştırmak, yolcu araçlarında gerekli denetim ve kontrollerin sağlanması amacıyla Anayasa’nın 98. TBMM İçtüzüğü ’nün 104. ve 105. Maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını saygılarımla arz ederim.

Ensar AYTEKİN

Balıkesir Milletvekili

Editör: Haber Merkezi