Canbey, “iletişimde başarılı olmak istiyorsanız, planlı ve amaca yönelik uzun vadeli bir stratejik iletişim yönetiminiz olması gerekir. Aynı zamanda iletişim planınızın doğrular üzerine kurulması gerekir. Doğru bilgi vermezseniz güven sağlayamazsınız. Güven iletişimle sağlanır ve güven olmazsa siyasetçi başarılı olamaz. Güven bir siyasetçi için olmazsa olmazdır” şeklinde konuştu. 

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 19. Dönem Siyaset Akademisi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın açılış konuşması ile başladı. Türkiye genelinde siyaset akademisine en fazla ilginin olduğu illerden biri olarak öne çıkan ve 870 kişinin eğitim için başvuru yaptığı Van’da ilk dersi de, Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey verdi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği de ilk ders de “Siyasette Stratejik İletişim” konusu işlendi.

İLETİŞİM GERÇEKLER ÜZERİNE KURGULANMALI

Siyasette kendi tecrübelerini anlatan,  siyaset ve iletişim konularında sunum yapan Canbey, “Siyaset ve İletişim kavramlarının birbirlerini destekleyen kavramlardır. Siyasette birçok iş yapabilirsiniz, çok başarılı olabilirsiniz ama iletişimi doğru yönetemezseniz, hedef kitlenize yaptığınız işi doğru anlatamazsanız yaptığınız işte hak ettiğiniz değeri göremeyebilirsiniz” dedi.

Siyasette, imaj yönetimi, itibar yönetimi, Algı yönetimi gibi kavramların artık önemli olduğunu ifade eden Canbey, “iletişimde başarılı olmak istiyorsanız, planlı ve amaca yönelik uzun vadeli bir stratejik iletişim yönetiminiz olması gerekir. Aynı zamanda iletişim planınızın doğrular üzerine kurulması gerekir. Doğru bilgi vermezseniz güven sağlayamazsınız. Güven iletişimle sağlanır ve güven olmazsa siyasetçi başarılı olamaz. Güven bir siyasetçi için olmazsa olmazdır” şeklinde konuştu. 

HER SİYASETÇİNİN HİKÂYESİ OLMASI GEREKİR

Başarılı olmak isteyen siyasetçinin mutlaka bir hikâyesinin olması gerektiğine dikkat çeken Canbey, “Peki nasıl bir hikâye olması gerekir diyorsanız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hikâyesine bakmanız yeterlidir. Cumhurbaşkanımızın çalışkan, mücadeleci, fedakâr, sabırlı bir hikâyesi var. Mücadeleci olduğu kadar da sevecen ve babacan bir lider olarak toplumumuz da sevilen bir lider. Ama bana Cumhurbaşkanımızın hikâyesinde en önemli kelime nedir? diye sorarsanız kesinlikle samimiyet derim. Cumhurbaşkanımınız en önemli özelliği sahici ve samimi bir insan olması ve bu samimiyet duygusunu topluma verebilmesidir. Hayatta herkesin farklı bir hikayesi vardır, siz de kendi hikayenizi oluşturun.” şeklinde konuştu.

“Siyasette duygu ve düşünceleri yönetebilirseniz iletişimi doğru yönetmişsiniz demektir” diyen Canbey, “Algıların ve duyguların yönetimi günümüz çoklu medya ortamında hayati önem taşıyor. Eğer bu konuda gerekli altyapınız varsa, insanları etkileyebilirsiniz. İnsanların oy verme davranışını etkileyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

ERCİŞ KONGRESİNE KATILDI

Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Van İl Başkanı Kayıhan Türkmenoğlu ile birlikte Erciş ilçe kongresine katılan ve orada bir konuşma yapan Canbey, “Yeni seçilen ilçe başkanını ve yönetimini tebrik etti ve konuşmasında, “ülkemizin en batısı Balıkesir’den, en doğusu olan Van’lı, Ercişli kardeşlerime selam getirdim. İlçe kongrelerimizin hayırlı olmasını; birlik beraberliğimizi perçinlemesini ve 2023 hedeflerimize tam gaz yol almamıza vesile olmasını temenni ederek tüm dava arkadaşlarımı gönülden selamlıyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi