AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, Türkiye’de ilk kez açılacak olan Termal Uygulama Oteli’nin Balıkesir’de yapılacağı müjdesini verdi.


Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ile birlikte Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’i ziyaret eden Belgin Gökçe Uygur, Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bağlı olarak bir Termal Uygulama Oteli yapılması yolundaki taleplerinin olumlu sonuçlandığını müjdeledi.

Uygur, şu açıklamayı yaptı: 

"Bigadiç’te yapımı devam eden Millet Bahçesi mevkiinde Belediyemize ait olan arsaya Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yapılacak olan Termal Uygulama Oteli 2020 yılı yatırım programına alındı.

Termal Uygulama Oteli hem Lisemizin mesleki uygulamalar konusunda daha da gelişmesine hem de bölgemize turizm açısından büyük katkı sağlayacaktır.

Bu Termal Uygulama Oteli sayesinde öğrencilerimize mesleki yeterlilikler kazandırılarak hem Bigadiç’te hem de çevre ilçelerimizde bulunan termal turizm tesislerinde istihdamları sağlanarak, aranan vasıflı personel ihtiyacı da karşılanmış olacaktır.

Geçtiğimiz günlerde yapılacağı alanda incelemelerde de bulunduğumuz Termal Uygulama Oteli 10 bin metrekare alan içerisinde son derece kapsamlı bir Otel olacak.

İçerisinde kongre amaçlı salonlar, termal alanlar, sosyal tesisler, termal ve yarı olimpik yüzme havuzu bulunacaktır. Termal Uygulama Oteli’nin, Sağlık ve Termal Turizm hizmeti yanında Kongre Turizmi hizmeti de verecek olması ilimize büyük bir değer katacaktır.
 

Termal Uygulama Oteli’nin yapılması hususunda emeklerimizin karşılığını almaktan ve böyle bir projenin Balıkesir’e kazandırılmasından büyük mutluluk duyuyorum.”

BİGADİÇ’TE 4 OKULA Z-KÜTÜPHANE

Uygur eğitim alanındaki müjdelerinin bununla kalmadığını, Bigadiç’te bulunan 4 okula Z-Kütüphane yapılacağını ifade etti.

Uygur “Bigadiç’te bulunan Dörteylül Sıtkı Sinan İlkokulu, Bigadiç Anadolu Lisesi, Kuvayi Milliye Anadolu Lisesi ve Işıklar Ortaokulu’na Z-Kütüphane yapılması için de Bakan Yardımcımızdan söz aldık. Yeni nesil bu kütüphanelerin okullarımızda artırılması hususundaki talebimizi son derece olumlu karşılayan Bakan Yardımcımız Mahmut Özer’e desteğinden ötürü teşekkür ederiz. Çocuklarımızın eğitimlerine önemli katkıda bulunacak bu kütüphanelerin ilçemize kazandırılmasından dolayı mutluyum” dedi.

SANAYİ-OKUL İŞBİRLİĞİNE ÖNEMLİ KATKI:

ALTIEYLÜL MİMAR SİNAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE

ELEKTRİK-ELEKTRONİK BÖLÜMÜ YENİDEN AÇILIYOR

Uygur’dan Eğitim alanında Balıkesir’e bir katkı da Altıeylül Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için geldi. Uygur “Sanayicilerimizden gelen talep doğrultusunda Altıeylül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Teknik Elektrik-Elektronik Bölümünün yeniden açılması hususunu Bakan Yardımcımıza ileterek sözümüzü aldık. Sanayi-Okul işbirliği açısından önemli bulduğumuz bu bölüm de inşallah en kısa zamanda açılarak meslek lisesi öğrencilerimiz faydalanacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi