Balıkesir'in AK Partili 5 milletvekilinin medya karşısına çıkarak yaptıklarını ve yapacaklarını paylaştıkları toplantıya, bazı çevrelerce ortaya atılan iddialarla yıpratılmaya çalışılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği konusu damga vurdu.  Gazetecilerin bu konuda soru yağmuruna tuttuğu vekiller, şu mesajları verdi:

ADİL ÇELİK:
KURDA, KUŞA YEM ETMEYİZ

 “AK Parti’nin bütün belediye başkanları ve her kademesinde görev yapan bütün mensuplarının hukuku bize emanettir. Biz onları çiğnetmeyiz. Onlara da en güzel ve en kuvvetli şekilde de sahip çıkarız. 
Bu noktada Zekai Bey’in açıklamasını biliyorsunuz. Zekai Bey yalnız değil. Onu da kurda, kuşa yem etmeyiz. 
Sadece Zekai Bey değil, aday gösterilsin veya gösterilmesin bütün belediye başkanlarımız ve partimizin diğer mensuplarının hukuku bizlere emanettir. Onlara da sahip çıkarız.”

MUSTAFA CANBEY: 
GENEL MERKEZ DEĞERLENDİRİR

"Bizim kurullarımız var. Partimizin bir takım istişare kurulları var. Bunlar orada değerlendirilecektir. 
Bizim Büyükşehir Belediye Başkanımızla ilgili bir takım iddialar ortaya atılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız da buna cevap verdi.
 Önümüzdeki dönemde genel merkezimiz büyükşehir başkanını en iyi şekilde değerlendirecektir. Bizler de milletvekilleri olarak değerlendiriyoruz. 
Hemen bugün arkasında olalım ya da karşısında olalım ya da Büyükşehir Belediye Başkanımızı destekleyelim tarzında bir yaklaşım zaten genel merkezimizin yürüttüğü süreç açısından da çok sağlıklı değil. 
Ama biz bu tip iddiaların gazetecilerin iddiaları olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve sürecin de genel merkez tarafından değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

YAVUZ SUBAŞI:
5 MİLLETVEKİLİ ORTAK HAREKET EDİYORUZ

"Cuma günü Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantımız oldu. Orada alınan kararlar medyayla paylaşıldı. 
Tabi süreç çok ince elenip, sık dokunduğu için biz aday adaylık sürecini bugün itibariyle başlattık. 12 Kasım’a kadar sürecek. 
Belki Çarşamba günü Yürütme Kurulu toplantısından sonra ilave açıklamalar olabilir. 
Biz tabi ki sorunun içerisinde yer alan 5 milletvekilimiz hepimiz birimiz felsefesiyle birlikte ortak hareket ediyoruz. 
Adaylar da inşallah genel merkezimizin yapacağı istişareler sonucu belirlenecek. 
Mevcut adayların devam edip etmemesiyle ilgili genel merkezimizin yaptığı çalışma henüz neticelenmedi. 


Biz buna rağmen tüm belediye başkanlarımızın adaylık müracaatı olmuş gibi kabul edeceğiz, diğer adaylık şartlarına uyanlar da müracaat edecekler. Şu anda bizim mevcut adaylarla ilgili bizlerle ve kamuoyuyla paylaşılmadığından dolayı ortak adayımız şu diyeceğimiz 20 ilçe ve büyükşehir belediyesiyle ilgili aldığımız bir karar yok. 
Genel merkezimizin mevcut adaylarla ilgili yaptığı çalışma hepimize bilgilendirildikten sonra aday arayışı sürecine girersek tabi ki onunla ilgili olarak bizim de genel merkezimizle istişareli olarak A, B ve C planlarımız çerçevesinde düşündüğümüz, düşüneceğimiz, sonuç alacağımız adaylarımız olacak.”


 

Editör: Haber Merkezi