BALIKESİR 'dedikodu' yönüyle bir kez daha ön plana çıktı.

Sahip olduğu sosyo-ekonomik değerleriyle "Ege ve Marmaranın İncisi" olarak nitelenen Balıkesir'de insanların enerjisini nasıl heba ettiğini belgeleyen son olay, "illallah" dedirtti.

Geçmişte değerli çok sayıda ismin yıpratılmasına vesile olan kovcular, bu kez AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz'ı diline doladı.

İsmi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Kasım'daki grup toplantısında açıklanan Yılmaz'ın adaylıktan geri çekileceğine ilişkin gıybet kulaktan kulağa fısıldandı. 

DEVLET BAHÇELİ DEVREDE İDDİASI

MHP Balıkesir Teşkilatından bazı isimlerin Yücel Yılmaz'ın adaylığına karşı çıktığı ve genel başkan Devlet Bahçeli'ye dosya götürdüklerine ilişkin iddialar şehrin siyaset gündemine bomba gibi düştü.

Kişisel hesapları bulunan çevreler de bu dedikoduya dört elle sarıldı! Ortalık velveleye verildi.

VEKİLLERDEN ORTAK AÇIKLAMA

Oluşturulan algı üzerine hergün yüzlerce kişi AK Parti Balıkesir Milletvekillerini telefon yağmuruna tuttu. 
Vekiller Mutlu Aydemir, Adil Çelik, Belgin Gökçe Uygur, Mustafa Canbey ile Yavuz Subaşı ""Belediye Başkan adayımız sayın Yücel Yılmaz ile 31 Mart 2019 seçimlerine gireceğiz" açıklaması yapmak zorunda kaldı. 

İŞTE O ORTAK AÇIKLAMA


ÇELİK'TEN AYRI AÇIKLAMA

Milletvekili Adil Çelik, ortak açıklamayla yetinmedi ve detaylı bir açıklama yaptı. 
MHP kanadından yapılan girişimleri doğrulayan Çelik'in açıklaması şöyle: 

"A haber tv kanalında yayınlanan bir haber, Balıkesir özelinde spekülasyonlara neden olmuş, tarafımıza birçok soru ve yorum yöneltilmiş, bu sebeple Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri olarak bir açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur.

Haber dikkatli izlendiğinde Ak Parti kaynaklı olmadığı, MHP kaynaklarına dayandığı anlaşılmaktadır.

Özetle, bahsi geçen illerde (MHP bakımından) yeniden aday değerlendirmesi yapılması talebine yöneliktir. Dolayısı ile Ak Partinin yeniden aday değerlendirmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Buna rağmen Akparti tarafından böyle bir değişiklik çalışması varmış gibi yansıtılması, kamuoyuna yönelik gereksiz ve yanlış spekülatif senaryolara neden olmaktadır.

Öte yandan, bu safhadan sonra, tekrar aday değişikliği yapmak bir yana, bunu telaffuz etmenin bile Ak Partiyi ne kadar sıkıntıya sokacağını, seçim sonuçlarını olumsuz etkileyeceğini izah etmeye lüzum yoktur. 
Gerçek Ak Partililer olarak bizim yerimiz, Genel Merkezimizin tespit ettiği tüm adaylarımızın arkasında dimdik durmak ve seçimleri kazanmak için terimizin son damlasına kadar çalışmaktadır."

Editör: Haber Merkezi