Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu kadar su imkanının ve bu kadar altyapının olduğu bir ülkede yüzmede hem branş olarak hem de halkın yüzmeye olan erişimi açısından çok daha ileride olmamız gerektiğine işaret ederek,  ‘’Bu bilinçle ciddi bir çalışmayı ve seferberliği Balıkesir'den başlatıyoruz" diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, Balıkesir’in Merkez Altıeylül ilçesindeki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi Yüzme Havuzu'nun temel atma törenine katıldı. 

Törende bir konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Dumlupınar'da kutladıklarını hatırlatarak, kutlamaların iptal edildiği yaygaralarına ve bu anlamdaki spekülasyonlara inat "Zafer de bizim tarih de bizim" dediklerini ve bunu demeye devam edeceklerini belirtti.

Bakan Kasapoğlu, "Birileri konuşacaklar, her zaman olduğu gibi engeller çıkaracaklar, spekülasyonlar yapacaklar. Nifak tohumları ekmeye çalışacaklar ama biz onlara inat bu ülke için bu ülkenin aziz evlatları için kadınları, erkekleri, gençleri için üreteceğiz. Taş üstüne taş koyacağız, alın teri dökeceğiz. Birbirimizi daha çok seveceğiz ve kardeş, bir ve beraber olarak yarınlara yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Kasapoğlu, yüzme sporuna çok önem verdiklerine işaret ederek, "Bu kadar su imkanın ve bu kadar altyapının olduğu bir ülkede yüzmede hem branş olarak hem de halkımızın yüzmeye olan erişimi açısından çok daha ileride olmamız lazım. Bu bilinçle ciddi bir çalışmayı ve seferberliği Balıkesir'den başlatıyoruz. Geçtiğimiz seçim döneminde verdiğimiz sözleri birbir yerine getiriyoruz ve getireceğiz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Balıkesir'e büyük değer katacak, her yaştan vatandaşımıza hizmet verecek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi ve Yüzme Havuzu’nun beton atma törenine katıldı. Bakan Kasapoğlu'nun kutladığı Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, "Hizmetimiz Altıeylül’ümüze, Balıkesir’imize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" dileğinde bulundu.

"Bu şanlı milletin geleceğe olan yürüyüşünü hiç kimse durduramayacak"

Bakan Kasapoğlu, bu ülkenin çocuklarına ve gençlerine güvendiklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Spordaki iddiamızı, çok daha yukarılara taşıma iddiamızı, yarınların ulusal ve uluslararası anlamda şampiyonlarını çıkarma iddiamızı gerçek bir şekilde ortaya koyma adına çok büyük mesafeler kat ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın sporu, sporcuyu önceleyen, gençlere değer veren anlayışıyla, gençlik merkezlerimizle hakikaten önemli mesafeler kat ettik ama iki günü eşit olan ziyandadır. O yüzden çıtamız hep daha ileri, felsefemiz durmak yok yola devam. Bir ve beraber olarak, omuz omuza, sırt sırta, el ele vererek yürüyeceğiz. Bu şanlı milletin geleceğe olan yürüyüşünü hiç kimse durduramayacak. Bu şanlı bayrak ilelebet payidar olacak inşallah."

Basketbol, tenis, futbol, voleybol gibi pek çok branştaki spor alanlarını Balıkesir'in tüm halkıyla buluşturacaklarını dile getiren Bakan Kasapoğlu, havuzların herkesin erişimine açık olacağını belirtti.

"Yarınların şampiyonlarını güçlü bir şekilde yetiştireceğiz"

Bakan Kasapoğlu, kadınların toplumun öncüsü olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kadınların öncülüğünde spor politikasıyla inanıyoruz ki hem sporu tabana yaymada çok daha başarılı olacağız hem de yarınların şampiyonlarını çok daha güçlü bir şekilde yetiştireceğiz. Basketbolda 10 bin pota projemiz var. 10 bin pota projemizde aslında büyük bir mesafe kat ettik. Her kente ortalama 100 pota ayırmışken Balıkesir’in bu anlamdaki gücüne, potansiyeline istinaden Balıkesir’deki basketbol potamızı 300 olarak sizlere müjdeliyorum. İnşallah Balıkesir’den yarınların dev adamlarını, şampiyonlarını birlikte çıkacağız. Her bir ilçedeki gençlik merkezlerimizin eksikliklerini en kısa sürede tamamlayacağız."  

Daha sonra Bakan Kasapoğlu ve beraberindekiler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi Yüzme Havuzu'nun temelini attı.

Temel atma töreninin ardından İsmail Akçay Parkı'ndaki portatif yüzme havuzunda gençlerle bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, yüzme havuzunu inceledi, havuzda Türk bayrağı açan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Kasapoğlu, Balıkesir ziyaretinde ayrıca Havran ilçesinde belediye tarafından yaptırılması planlanan spor kompleksi projesiyle ilgili  incelemelerde bulundu.

Bakan Kasapoğlu, çocuklara satranç takımı, basketbol ve futbol topu ile çeşitli hediyeler verdi.

AltıeylülTV Bakan'ın programını hesaplarındahn canlı yayınladı

Editör: Haber Merkezi