"Adam başkan veya yönetici olduktan sonra oturduğu koltuktan kalkmıyor" diyerek uzun yıllardır görev yapan isimlere, "kan değişikliği" çağrısında bulundu.
Birlik Partisi (BBP) Balıkesir İl Başkanı Zekai Çakır, kentteki bazı meslek odalarının işgal altında olduğunu ileri sürdü. BÜYÜK 
Merkez İlçe Başkanı Mehmet Gülmez ve il 2. başkanı Cemallettin Ateş ile birlikte Yeni Gazetem'i ziyaret eden Çakır, Yazı İşleri Müdürü Atilla Kaya nezdinde Yeni Gazetem ekibine yayın hayatında başarı dileklerini iletti.
Ziyarette, yerel ve genel konularda görüşlerini aktaran Çakır, bölücü terör örgütüyle aynı dili konuştuklarını ileri sürdüğü BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlık zırhına bürünmesini içine sindiremediğini kaydetti. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast eden davranış ve girişim sahiplerinin gereken cezaya çarptırılmasını savunan Çakır, idam cezasının da geri getirilmesini istediklerini söyledi.
Çakır, Balıkesir'le ilgili olarak de görüşlerini dile getirirken, kentteki sivil toplum kuruluşların bazı konularda öncülük etmesi gerektiğine işaret etti. Bazı odalarda 30-40 yıldır aynı isimlerin görev yaptığını anımsatan Çakır, "Heyecanını yitiren isimlerin ne temsil ettikleri kuruluşa, ne de Balıkesir'e faydası olur. Bu tür kurum ve kuruluşlarda sınırlama getirilmeli. AK Parti'de bu konuda çok güzel bir uygulama yapıyor. Aynı sistem meslek örgütlerinde de uygulanabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi