Facebook yazar-şair, gasteci(!), naklen yayıncı.
Ingstram fotoğraf sanatçısı.
Twitter filozof, provokatör, ajan ve cambazlar yarattı.
Paylaştıkları haber ve fotomontaj resimlerle şeytana pabucunu tersten giydiren muhbirler, sosyal medyaya hakim olunca bizim meslektaşların ve mesleğin pabucu dama atıldı. 
Eskiden anlardık, hangi haberin asparagas (şişirme) olup olmadığını.. Bugün öyle mi? Bakıyorum, feysbuka..  Acaba ben nerede yaşıyorum diyor, kendi aklımdan şüphe eder hale geliyorum.
Tatil, manzara ve kedi-köpek fotoğrafları paylaşanlar Ara Gürel'i sollarken, Steve McCurry da kim oluyormuş dedirtmeye başladı. Senin-benim çektiğimlerimi bırak.. Ustaların resimlerini gözle-kaş arasında aşırmayanı da “sanatçı” yerine koymuyorlar bu sanal alemde.  
Kopyala yapıştır sözleri 3-5 takipçisiyle paylaşanlar kendini Mehmet Akif, Necip Fazıl, Can Yücel,  Ahmed Arif,  Shakespeare, Goethe gibi görürken, dijital çağın Yunus Emre’leri,  Hasan Basri’leri Van Gogh’ları hortladı!
Maskeli hesaplar açarak önüne geleni ocu, bucu, şucu diye yaftalayan, iftira atan, gammazlayan korkak, ödlek, şerefsiz, adi, kişiliksiz yaratıklar ise kokuşan sanal ve yalan alem dünyasının tuzu-biberi oldu.
Feysbuk. Tivitir. Insgtram..
Özünde güzel.  Nasıl ki, acılar paylaştıkça azalır, mutluluklar çoğalır diyorsak..  Sosyal medyada da arkadaşlar arasında yapılan paylaşımlar güzel.  Haberdar oluyoruz birbirimizden
İyi güzel de, hiç tanımadığın bir kişi sana neden arkadaşlık teklifi gönderir ki?.  Neden listesi-ne seni, beni dahil etmeye çalışır hiç düşündün mü bunu? Veya sen neden kabul edersin adı-sanı belli olmayan sahte hesaplardan gelen arkadaşlık tekliflerini?. Bakıyorsun 10-15 yaşındaki bir çocuğa, 5 bin arkadaşı olmuş feysbukta..
Ohaaa! diyesim geliyor...
Hem, kendimizin bile inanmadığı bir yalanı paylaşıp neden başkalarını yanıltmaya çalışıyoruz ki sosyal medyada. 
Buna benzer cevabını bulamadığım birçok sorular var aklımda. 
Acaba diyorum insanlıktan çıkıyoruz da yeni bir kimlik mi arayışındayız.  Kendimize yakışan kimliği orada mı buluyoruz!
Yine acaba diyorum; 
Üç gün boyunca fesybuk, tivittir hesaplarına hiçbir şekilde girilemeseydi...
Ne olurdu acep halimiz?
...