Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın adını taşıyan köyündeki Er Meydanı'nda 78'i baş olmak üzere bin 578 pehlivanın katılımıyla başlayan organizasyonun ilk gününde kortej yürüyüşü gerçekleşti. Ardından minik, teşvik, tozkoparan, ayak, deste, küçük orta ve büyük orta boylarda kapışmalar başladı.
BAŞKANDAN DAVET


Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kurtdere  Güreşlerin UNESCO Dünya Mirası listesine alınması için başvuruda bulunduklarını belirten Başkan Yılmaz, "Yağlı güreş bizim sadece spor olarak algıladığımız bir şey değil, milletimizin ta kendisi. Geleneklerimizin, göreneklerimizin hepsinin olduğu ve Türk’e ait gerçek spor diyebileceğimiz kadar eski ve bizimle özdeşleşmiş, yiğitlikle özdeşleşmiş bir ata sporu. Herkesi Kurtdere Er Meydanına bekliyoruz" dedi.


KURTDERELİ GÜREŞLERİNDE 
CUMARTESİ ve PAZAR PROGRAMI

11 Ağustos Cumartesi günü yağlı güreş müsabakalarının yapılacağı Kurtdereli Güreşleri; Pazar günü ise 11.30'da başpehlivanların kura çekimi, 16.00'da bayrak geçit töreni, 17.00'de Başpehlivanlık final güreşi ve 18.00'deki ödül töreni ile sona erecek.

Editör: Haber Merkezi