BALIKESİRSPOR Kulübü çok kritik bir sürece girdi. Ekonomik krizin tavan yaptığı kulüpte olağanüstü günler yaşanmaya başladı. 

Spor Toto 1. Ligde sezon bitimine 3 hafta kala kümede kalmayı garantileyen kırmızı-beyazlı kulüpte, 6 puan silinme ve iki sezon transfer yasağı riski henüz ortadan kalkmadı.

KAMPANYA TUTTU, 
LAKİN HEDEF TUTMADI!

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına hemen her kesimden katılım oldu. 
Kırmızı-Beyaz seferberliğe  kimi 10, kimi 100, kimi 1000, bazıları da 100 bin liralık bağışla katıldı. Bugünkü verilere göre yaklaşık 600 kişinin bağışta bulunduğu kampanyada yaklaşık 600 bin lira birikti. 

KRİZİ ÇÖZMEKTEN ŞİMDİLİK VAZGEÇTİK

Ancak kampanyada toplanan para Portekizli oyuncu Nuno André Coelho krizini çözmeye yetmedi. 

FİFA'daki dosyaya yatırılması gereken yaklaşık 6 milyon liralık ödeme yapılamadı. 

Formasını 10 maç giydiği Balıkesirspor'dan 3 sezon oynamış gibi transfer ücreti tahsil edecek olan oyuncunun alacağında indirime gitmesi yönünde avukatıyla yapılan görüşmelerden de sonuç çıkmadı. 


Portekizli oyuncu Nuno, kırmızı-beyazlı forma altında verimli olamadı.Ligin 10. haftasında Sivaspor'la oynanan maçta sakatlık geçirip sezon erken kapatmıştı. 

BAL-KES'İN 6 PUANI SİLİNECEK

balikesirim.net haber merkezinin derlediği bilgiye göre, Balıkesirspor Kulübü Nuno André Coelho dosyasına ödeme yapmayı şimdilik askıya aldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun 6 puan silme cezasını kabullendi. 
Puan silme cezası, kümede kalmanın garantilendiği bu sezon içerisinde uygulanacağı için gelecek sezona "temiz" başlanacak.

ÖDEMEYİ YENİ YÖNETİM YAPACAK
Portekizli oyuncuya faizleriyle birlikte yaklaşık 1 milyon avro olan ödemesi, 9 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulda seçilecek yeni başkan ve yönetimi tarafından yatırılacak

TRANSFER YASAĞI RİSKİ OLMAYACAK
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın işaret edeceği ismin oluşturacağı yönetim, bu ödemeyi yeni dönemin transfer sezonu tamamlanmadan yapacağı için 2 dönem transfer yasağı riski de ortadan kalkmış olacak. 

İŞTE NUNO ENDRE COELHO KRİZİNİN HİKAYESİ


Tuna Aktürk'ün başkanlığındaki yönetimin 2014-2015 sezonunda  Portekiz ligi takımlarından Braga'dan transfer ederek 1 milyon avro karşılığında 3 yıllık sözleşme imzaladığı Portekizli Nuno André Coelho aynı sezon sonu takımdan ayrıldı. Transfer ücretinin ödenmemesi üzerine TFF ve UEFA'ya başvurdu. 

TAKSİT YAPILDI, ÖDENMEDİ
Fatura kulübe bir yıl sonra geldi. Feyyaz Çiftçi başkanlığındaki yönetim futbolcuya alacaklarının 10 eşit taksitte ödenmesi için pazarlık yaptı ve anlaştı. 
Anlaşmaya taksitlerden birinin ödenmemesi halinde tüm tutarın tahsilini içeren madde konuldu.
Taksitlerden ilki ödendi. Yönetim değişti, unutuldu.


Dosya bu kez Remzi Boncuk başkanlığındaki yönetimin masasına geldi. Futbolcunun avukatıyla tekrar masaya oturuldu, yeni bir protokol imzaladı.  
Toplam 1 milyon 332 bin avroluk alacağının 332 bin avrosu ödendi. Kalan bölümü için 7 eşit taksitte ödenmesi taahhüt edildi.
Remzi Boncuk yönetim  taksitlerden ikisini n toplamı olan 184 bir avroyu daha ödedi. Sonrasında yönetim değişikliği yaşandı. Portekizli oyuncunun dosyası rafa kalktı.

26 NİSAN'A KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ
Dosya 5 yıl sonra yeniden açıldı. 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kırmızı-beyazlı kulübe gönderdiği yazıda, Nuno André Coelho'ya 6,5 milyon lira ödeme yapılması için 26 Nisan'a kadar süre tanımıştı. 
Bu süre içerisinde ödeme yapılmaması halinde 6 puan silme cezası yanısıra ayrıca iki sezon transfer yasağı müeyyidesi uygulanacağını bildirdi.

 

Editör: Haber Merkezi