Futbolda şike soruşturması kapsamında, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tutuklandı. Kararın ardından Aziz Yıldırım polis ve ambulans eşliğinde Metris Cezaevi'ne gönderildi.Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, tutuklandı. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle 2 gün önce mahkemeye sevk edilen ancak rahatsızlığı nedeniyle iki kez hastaneye sevk edilen Aziz Yıldırım'ın, İstanbul nöbetçi 14. Ağır ceza Mahkemesindeki işlemleri tamamlandı. Mahkeme Aziz Yıldırım'ın tutuklanmasına karar verdi.

AZİZ YILDIRIM METRİS CEZAEVİNE KONULDU

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Metris Cezaevine konuldu. Sivil polis aracıyla Metris cezaevine getirilen Yıldırım, saat 21.20 sıralarında cazaevi içerisine alındı. Bu sırada, bir grup Fereberbehçe taraftarı, takımlarının lehine slogan atarak, cezaevi önüne gelmeye çalıştı. Polis ekipleri müdahale edince grup, taş ve sopalarla karşılık verdi. Taraftar ile polis arasındaki gerginlik devam ediyor. Jandarma ve polis cezaevi önünde geniş güvenlik önlemi aldı.



Aziz Yıldırım'ın başkanlığı bitti mi?
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulübünden de ihraç edilme tehlikesiyle karşı karşıya.

Fenerbahçe Kulübü Tüzüğü'nün ''Disiplin Cezaları'' konulu ilgili maddesine göre Aziz Yıldırım, yargılama süreci sonunda hüküm giyerse, 13 yıldır başkanlığını yaptığı kulüpte üyeliği sona erecek.

Yıldırım'ın tutuklanmasına kim, ne dedi?

ERDOĞAN: OLGUNLUKLA KARŞILANMALI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın tutuklanmasına ilişkin olarak, yargının vermiş olduğu bir karar üzerinde herhangi bir yoruma girmesinin doğru olmayacağını ifade ederek, "Burada aslolan şey gerçek kişilerle tüzel kişiler noktasındaki değerlendirmelerdir. Bunun hassasiyeti bana göre çok daha büyük önem arz eder, diye düşünüyorum" dedi. Kendisinin de Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirten Erdoğan, "Bunu olgunlukla karşılamamız lazım" diye konuştu.

"Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tutuklandı. Bu konuda neler söylemek istersiniz?" diyen bir gazeteciye Başbakan Erdoğan, "Yargının vermiş olduğu bir karar. Benim şu anda bu karar üzerinde herhangi bir yoruma girmem doğru olmaz. Bunların gerekçesinde ve var ne yok bunları da zaten bilmiyorum" karşılığını verdi.

Bir gazetecinin "Kararın ardından özellikle Bağdat Caddesi’nde taraftarlar taşkınlık yapmış. Basın mensuplarına saldırılmış, etrafa zarar verilmiş" sözleri üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:
"Tabii burada özellikle Fenerbahçe sevdalılarının, Fenerbahçe taraftarlarının bu tür yargıya intikal etmiş kararları olgunlukla karşılamaları bana göre özgürlükler noktasında demokratik parlamenter sistem içerisinde, Fenerbahçe camiasına da yakışan bir tavır olmalıdır. Yani bu konu da her zaman söylüyorum, ben de bir Fenerbahçeliyim ama bunu olgunlukla karşılamamız lazım. Çünkü yargı böyle bir karar veriyor. Burada aslolan şey gerçek kişilerle tüzel kişiler noktasındaki değerlendirmelerdir. Tabii bunun üst mahkemelere itirazları var. İnanıyorum ki Aziz Bey’in şu anda avukatları o süreci de takip edecektir. Temenni ederiz ki sonu hayırlı olur."

CAVCAV: "AZİZ YILDIRIM’IN TUTUKLANMASINA ÇOK ÜZÜLDÜM"

Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav, Aziz Yıldırım’ın, futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanmasına çok üzüldüğünü söyledi.

Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Amatör ruhla çalışan bir başkana böyle birşey reva görülmemeliydi" dedi.

İlhan Cavcav, Fenerbahçe’nin, Aziz Yıldırım’ın 13 yıllık başkanlığı süresince büyük başarılara imza attığını belirtti ve "Tutuklama kararına çok üzüldüm. Fenerbahçe, onun döneminde çeşitli branşlarda büyük başarılar elde etti. Kendisine böyle bir şey reva görülmemeliydi. Bir başkan olarak durumuna çok üzüldüm. İnşallah ileriki süreçte kendisi de Fenerbahçe de temize çıkar" diye konuştu.

ŞENES ERZİK: "KONUŞMAM DOĞRU OLMAZ"

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın tutuklanması kararıyla ilgili bir açıklama yapmasının doğru olmayacağını söyledi.

Şenes Erzik, AA muhabirine, "Konuyla ilgili olarak konuşmam doğru olmaz" dedi.

Açıklamayı UEFA’nın yapacağını ifade eden Erzik, "Ben, UEFA asbaşkanıyım. Dolayısıyla bu kararla ilgili açıklama yapmam doğru olmaz. Gelişmeleri hep birlikte göreceğiz" diye konuştu ve Türk futbolunun zarar görmemesi temennisinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi