Balıkesirspor Kulübü Başkanı Mustafa Bahçeci 2 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongre kararı sonrasında basın toplantısı düzenledi.

Mustafa Bahçeci, 31 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın önünü açmak için kongre kararı aldıklarını kaydetti.

Kulübün içinde bulunduğu mali sorunları dile getiren Bahçeci, 9 günlük süre içinde 5-6 milyon liralık kaynak bulunmazsa kırmızı beyazlı takıma 6 puan silme cezasının yanı sıra iki dönem transfer yasağının da geleceğini duyurdu.

Balıkesirspor Baltok Başkanı Mustafa Bahçeci yaptığı açıklamada Mayıs 2018’den bu yana sürdürdükleri görevde hep Balıkesirspor’un çıkarları için çalıştıklarını söyledi.

Bahçeci, şöyle konuştu:

“Mayıs 2018’de değerli Balıkesirspor’un delegelerinin teveccühü ile devraldığımız ve taşımaktan büyük onur duyduğumuz şanlı Balıkesirspor bayrağını bugünlere getirdik. Gece demedik, gündüz demedik. İçeride demedik, dışarıda demedik, var gücümüz ile çoluk, çocuğumuzdan çaldığımız kıymetli koskoca bir yılı şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte Balıkesirspor’umuzun başarısı ve geleceğe daha kuvvetli yürümesi için harcadık.

Çok mutlu anlarımız olduğu gibi, üzüldüğümüz, çaresizlik duyduğumuz anlarımız da oldu. Kazandığımız her maç sonrası her Balıkesirsporlu gibi sevinirken; kaybedilen maçlarda taraftarımızla birlikte üzüldük. Görevi devraldığımız günlerde hayallerimiz vardı.

Transfer yasaklarına, camianın tam anlamıyla sahip çıkmadığı, var olan geçmiş dönem borçlarına rağmen hayallerimiz vardı. Biz istedik ki, Balıkesirspor’umuzun borçları bitsin, bitmese de ödenebilir hale gelsin. Biz istedik ki, Transfer yasağımıza rağmen elimizdeki karakterli oyuncu kadromuz ile hiç değilse Play-Off’a çıkmak istedik. Kulübümüzün artık ömrünü tamamlayan tesisini alt yapıya bırakalım, kulübümüzün kendine ait 5 yıldızlı otel konforunda tesisleri olmasını arzu ettik.

Biz istedik ki, akademi liglerinde mücadele veren yavrularımıza daha iyi imkânlar sunarak orta vadede A takımımızın en az yarısı Balıkesirli evlatlarımızdan oluşsun. Bu kulüp yarınlara umut dolu adımlarla ilerlesin diye iş dünyamızdan destek istedik. Bu şanlı Balıkesirspor bayrağını Süper Lig takımları arasında dalgalandıralım diye siyasilerimizden yanımızda olmalarını istedik.

Bu takım sahada 12 kişi mücadele etsin diye taraftarımızdan tribünlere gelmelerini istedik. Bu takımın onurunu korumak için masa başı oyunlarda kaybetmesin diye mücadele ederek kimi zaman hakkımız olanı istedik. Balıkesirspor’umuz kimseye muhtaç olmasın, kimseye el avuç açmasın diye kalıcı gelirlerimizi yaratmak istedik.

Neyi ne kadar alabildik, biz ne katabildik bu konudaki takdiri kamuoyuna bırakmanın en doğrusu olacağı kanaatindeyiz. Bugün kulübümüzün mali tablosunu ortaya koymanın kimseye bir yarar veya fayda sağlamayacağı düşüncesi ile bir anlam taşımayacağı kanaatindeyiz.

Çünkü 3-5 gün sonra 5-6 milyonluk geçmişe dönük bir borcun ödenmemesi halinde kulübümüzü bekleyen 2 dönem transfer yasağı ve puan silme cezası kapı da dururken; gelir gider tablosunu ortaya koymak hedef saptırmaktan başka bir anlam taşımayacaktır.

Bugün burada, siz değerli basın mensuplarımız aracılığı ile tüm Balıkesirspor camiasına, iş dünyasına ve siyasilerimize sesleniyoruz.

Bu kulübün iki dönem daha transfer yasağını kaldırması mümkün değil.

Silinecek 6 puan ise sadece matematiksel bir değeri ifade etmeyip sahada döktüğümüz terlerin, emeklerimizin ve kazandığımız değerlerin silinmesi anlamına gelmektedir.

Ne olur, lütfen, çok rica ediyoruz gelin birlik olalım ve kulübümüz için hayati önem taşıyan bu borcu el birliği ile kaldıralım. Sadece bu mu? Elbette tek bu konu değil sorunlarımız. Mevcut kadromuza ödenecek borçlar, personelimize olan borçlar, geçmişten gelen vadeye yayılmış borçlarımız da var.  Kıymetli başkanım Ahmet Edip Uğur sayesinde alınan ve o günün şartlarına Balıkesirspor’umuzun büyük sorunlarını çözen; ancak ne şekilde olursa olsun geriye ödenemeyen bir firmaya olan 10 milyonluk bir borç ve buna bağlı olarak tüm banka hesaplarımızda hacizlerimiz var.

Artık görüyoruz ki, Balıkesirspor’umuzun kaybedecek bir günü dahi yoktur. Saatlerin bile kıymete bindiği bir döneme giriyoruz. İşte tüm bu içinde bulunduğumuz durum ve şartlar nedeniyle kulübümüzün önünü açmak, yeni seçilen yerel yöneticilerimize yol açmak adına olağanüstü genel kurul kararı almış bulunuyoruz.

2 Mayıs tarihinde gerçekleştireceğimiz genel kurulda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve seçim öncesinde de açık açık desteklerini açıklayan ve her zaman destek olacağını ifade eden değerli kardeşim Yücel Yılmaz’ın müjdeli haberler vereceğine olan inancımız tamdır.

Biliyoruz ki, Balıkesirspor mutlaka bir gün tekrardan hak ettiği yerde o şanlı armasını taşıyan bayrağını dalgalandıracaktır.” 

Editör: Haber Merkezi