BALIKESİR Belediyesi'nin kanatları altındaki Balıkesirspor, Bank Asya hedefini yeni sezonda şansa bırakmamaya kararlı. Bugüne kadar forma giydikleri takımlarda sergiledikleri performansla kalitelerini kanıtlayan futbolcuları transfer ederek kadrosuna katan kırmızı-beyazlı kulüp yeni bombasını Süper Lig'den transfer yaparak patlattı. Birçok kulübün peşinde olduğu Gençlerbirliği'nden Ali'yi renklerine bağlayıp, gücüne güç kattı.
Transfere doymak bilmeyen Balıkesirspor, orta sahaya genç bir takviye daha yaptı. Balıkesirspor, Hacettepe'de oynayan Gençlerbirliği'nin genç futbolcusu Ali Akburç ile iki yıllık sözleşme imzaladı.  Boluspor, Karşıyaka gibi Bank Asya kulüplerinin de peşinde olduğu genç orta saha oyuncusu, geçtiğimiz sezon Hacettepe formasıyla 10 gol atmıştı.
2 Şubat 1988 Ankara/Keçiören doğumlu olan Ali Akburç, futbola 1998 yılında Bugsaşspor’da başladı. Bahçelispor,  Haccettepe, Gençlerbriliği takımlarında amatör olarak futbol oynayan Akburç, 2006 yılında Gençlerbirliği ile profesyonel futbolculuk yaşamına ilk adımını attı.
2007 yılında Fethiyespor’a transfer olan başarılı kanat oyuncusu, daha sonra tekrar Gençlerbirliği kulübü ile sözleşme imzalamış, daha sonra Şanlı Urfaspor takımında kiralık oynamıştı.Ali Akburç, orta sahanın sağında oynuyor.

BÜYÜK İŞ BİTİRDİLER
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'un, Balıkesirspor'u  başkan ve başkan yardımcısı olarak sırtlayan yardımcıları Tuna Aktürk ile Yusuf Özenç, birçok kulübün peşinden koşturduğu Ali Burkaç'ı kırmızı-beyazlı takımın kadrosuna dahil ederek büyük bir icraat daha gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi