35. DERBİYE KORONA DAMGASI

Balıkesir derbisinde 35. randevuya hazırlanan her iki ekipte korona virüse yakalanan futbolcu sayısının çokluğu dikkat çekiyor. Balıkesirspor'da 8, Bandırma'da ise 9 futbolcunun PCR testi pozitif çıktığı için maç kadrosunda yer alamayacak. 

44 YILLIK TATLI REKABET

İki Balıkesir takımı arasındaki ilk maç 1976 oynandı ve 1-1'lik skorla berabere bitti. Diğer maçların 12'si  Bandırmaspor'un galibiyetiyle sonuçlandı. Sekiz maç ise Balıkesirspor'un üstünlüğü ile tamamlandı. 13 maç  ise berabere bitti.

EN FARKLI GALİBİYET

Pazar günü 35'nci maça çıkacak iki ekip en son 19 Şubat 2017'de karşı karşıya geldi. Atatürk stadında oynanan maçı Balıkesirspor 5-0 kazandı. 


BANDIRMA - BALIKESİR DERBİSİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Ezeli rekabetteki yeni randevuda takımlar bir kez daha karşı karşıya gelecek.29 Kasım Pazar günü oynanacak olan derbi saat 13,30’da başlayacak ve TRT AVAZ ve bein sports ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

REKABETİN TARİHÇESİ

BALIKESİR DERBİSİ

Balıkesirspor - Bandırmaspor rekabeti, Balıkesir ilindeki takımlardan Balıkesirspor ve Bandırmaspor arasında oynanan maçlara verilen ad.  Bu maçlar "Balıkesir derbisi" olarak da adlandırılmıştır. 

İki Balıkesir akibi; şimdiki adıyla 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Amatör Lig'de birçok kez karşı karşıya geldi.

1965 yılında kurulan Bandırmaspor ile 1966 yılında kurulan Balıkesirspor, ilk kez 10 Ekim 1976 tarihinde oynanan Türkiye 2. Futbol Ligi maçında karşı karşıya geldi. Maç berabere sonuçlandı. 

İki takım, son olarak 19 Şubat 2017'te 1. Lig maçında karşı karşıya geldi. Balıkesir Atatürk Stadyumu'nda oynanan maçı Balıkesirspor  5-0'lık skorla kazandı. 

İki takım arasında bugüne değin oynanan 34 resmi maçın 13'ünü Bandırmaspor kazanırken. Balıkesirspor 8 maçta üstünlük sağladı. 13 maç ise berabere tamamlandı. 


19 Şubat 2017'de Balıkesir'de oynanan  ve ev sahibi ekibin 5-0 kazandığı maçtan bir görüntü.

Editör: Haber Merkezi