HAZURUNDA AİDATINI ÖDEYEN 304 ÜYE VARDI

Balıkesirspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurul’u Karesi Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirildi. Hazurun Listesinde yaklaşık 900 üyeden aidatlarını ödeyen 304'ü yer aldı. Tüzük gereği toplantı yeter sayısının aranmadığı toplantının açılış konuşmasının ardından Divan Heyeti teşkiline geçildi.
Oybirliği ile kabul edilen teklifle oluşan heyete Mehmet Çalışkan başkanlık ederken katipliklerini eski yöneticilerden Vural Alan ile Faruk Demiraslan yaptı.

KARAAĞAÇ'IN ADAYLIĞINI KABUL ETMEDİ!
Divan Başkanı Çalışkan, kürsüden adaylığını açıklayıp liste hazırlanması için 30 dakika süre isteyen eski başkanlardan Nadir Karaağaç'ın talebini kabul etmedi. Genel kurul üyelerine sunulması yönündeki talebi de oylatmaması dikkat çekti. 

PROTOKOLE GÖNDERME

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun okumak için Başkan Mustafa Bahçeci, kürsüye geldi. Sözlerine, ‘Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Sayın İlçe Belediye Başkanlarım’ şeklinde başlayamadığı için üzüldüğünü belirten Başkan Bahçeci, görev sürelerindeki faaliyetlerini özetledi.

Ekonomik sorunları ve transfer yasağı olan bir kulüp devir aldıklarını hatırlatan Mustafa Bahçeci, “İlk olarak oyuncularımız ve teknik heyetle anlaşma sağladık. Transfer yasağı nedeniyle kadromuzu koruma zorunluluğundan belki biraz para ödedik ama oyuncularımızın hakkını verdik. Sezon açılış karşılaşması yapalım istedik ama Atatürk Stadyumu’nun zemini yenilendiği için olmadı” dedi.

Bu nedenle sezonun ilk maçlarını Akhisar’da oynadıklarını dile getiren Başkan Bahçeci, “Maalesef istediğimiz skorları alamadık. Sahamızda oynadığımız ilk maç olan Ümraniyespor karşılaşmasında istemediğimiz bir olay yaşadık ve sahamız kapandı. Buna rağmenoyuncularımız başarılı bir dönem geçirdi” dedi.

YEREL SEÇİM SÜRECİ
BALIKESİRSPOR'U OLUMSUZ ETKİLEDİ

Ülke genelindeki ekonomik kriz ve yerel seçimler öncesinde yaşananların takımı olumsuz etkilediğini ifade eden Mustafa Bahçeci, “Göreve geldiğimiz ilk bir aylık süreçte yaklaşık 10 milyonluk ödeme yaptık. Sonrasında ödeme planlarımız aksadı. Ben de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden birinin başında olmama rağmen, son dönemde belediye kaynaklı en az nakit girişi bizim yönetimimiz döneminde oldu” açıkmasında bulundu.

SON YAŞANANLAR

ve TRANSFER YASAĞI

Nuno Andre Coelho’nun alacakları nedeniyle FIFA’dan gelen cezanın yaşanmaması için gösterdikleri çabayı da anlatan Başkan Bahçeci, bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile aralarında geçen görüşmeden çarpıcı detaylar paylaştı.

Bahçeci şöyle konuştu: 

NUNO'NUN BURNU SÜRTSÜN!

“Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da katkılarıyla Aktif Bank’tan 500 bin Euro kredi onayı aldık. Geriye kalan 262 bin Euro’nun 100 bin Euro kadarını yardım kampanyası ve biz, tedarik ettik. Kalan 162 bin Euro için büyükşehir belediyesinde bir çalışma yapıldı. Son olarak 1 Mayıs’ta Başkan Yücel Yılmaz ile görüştüğümüzde, parayı ödemezsek ne olacağını sordu. Ben de transfer yasağı alacağımızı ancak parayı ödediğimizde ise yasağın kalkacağını söyledim. O da ‘Temmuz’a kadar bekletelim, oyuncunun burnu sürtsün’ dedi. Biz de parayı ödeyemedik,” 

GÜNCEL BORÇ 37 MİLYON

Balıkesirspor Kulübü Başkanı Mustafa Bahçeci’nin konuşmasının ardından mikrofona gelen As Başkan Faruk Özen, Kulüp Divan Kurulu Raporu, Kulüp Disiplin Kurulu Raporu, Yönetim Kurulu bilanço, kesin hesap, gelir-gider cetveli ve Denetleme Kurulu Raporu’nu okudu. Balıkesirspor’un güncel toplam borcu 37 milyon lira olarak açıklandı.

Açık oya sunulan raporlar, oybirliği ile kabul ve ibra edildi. Gelecek dönem tahmini bütçesi olarak teklif edilen 85 milyon Lira ve gündemin diğer maddeleri oylanarak, kabul edildi. Dilek ve temenni konuşmalarının ardından toplantı tamamlandı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Olağanüstü Genel Kurul’da herhangi bir aday çıkmadığı için 5253 Sayılı Dernekler Kanunu gereği, Mustafa Bahçeci başkanlığındaki yönetim kurulu görevine devam edecek. Balıkesirspor’un 20 kişilik yönetim kurulunun istifalar sebebiyle çoğunluğu yitirmesi halinde ise 30 gün içerisinde bir kez daha Olağanüstü Genel Kurul toplanacak.

Editör: Haber Merkezi