BALIKESİR'de Atatürk Stadı ie Atatürk Parkı komleksi içerisinde yer alan Yüzem Havuzu'nun kulllanım hakkı Altıeylül Belediyesi'ne geçti. Belediye Başkanı Hasan Avcı'nın talebinin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından onaylanması üzerine Balıkesir'de protokol imzalandı.


Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ndetki törende Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu'nun imzaladığı protokol ile Atatürk Yüzme Havuzunun kullanım hakkı 3 yıllığına Altıeylül Belediyesi’ne devredildi.

ŞEHRİ İNŞA EDERKEN
GENÇLERİ İHMAL ETMİYORUZ

Belediye Başkanı Hasan Avcı, prokotol imza töreninde şunları söyledi:

“Söz konusu Türk Milleti ise hep birlikte elimizden gelen mücadeleyi yapıyoruz. Bu mücadelede siz de bizleri yalnız bırakmıyorsunuz. Gençlerimize, çocuklarımıza yapacağımız yatırımları birlikte yapıyoruz.  Atatürk Yüzme havuzumuzu 2 sene yaz döneminde 3 ay kullanıyorduk. Bu üç ay düzen ve randıman açısından çok yararlı olmuyordu. Bakanımıza bunu arz etmiştik. Bakanımız da buranın tahsisini yapmayı uygun buldu.

Bugün attığımız imzalarla 3 yıllığına yüzme havuzu kullanım hakkını vermiş oldunuz. Dün bu işi beraber yapıyorduk. İnşallah yarın da bu işi beraber yapacağız. Sizin derdiniz de bizim derdimiz de gençliğimiz hizmet. Kurumlarımızın gücünü birleştirerek Necip Türk Milletine hizmet etmeye devam edeceğiz. Sokağa çıkma yasağı günlerinde evde kalan vatandaşlara yönelik, sizlerin mihmandarlığında yapılan evde kal hareketsiz kalma etkinliğinde birlikteydik. Teklif sizden geldi, bizler de seve seve organizasyona destek verdik. Bakanlığımıza buradan ayrı bir teşekkür etmek istiyorum.

ALTIEYLÜL'E YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ

Bakanımız bizi hiçbir zaman geri çevirmedi. Bizim talebimizin olmadığı konularda bile talimatlar vererek Altıeylül’e şu projeyi yapalım dediğini ve Bakanlığımızca arandığımızı biliyorum. Kademe kademe yapıldıkça vatandaşlarımız görecek. SporToto’nun desteği ile Asuva parkın yanında içerisinde Yüzme havuzu da bulunacak olan 27 bin metrekarelik bir cazibe merkezinin yapımına başladık.

Gazi Osman Paşa mahallemizde Fahri Kiraz Lisesi yakınında ikinci Yüzme havuzu projemizi yapacağımız bir yerimiz daha var. Önümüzdeki günlerde de burası ile ilgili olarak Bakanımızı ziyaret edeceğiz. Bakanlığımızın, gençliğimiz için yapmış olduğu projeleri hayranlıkla takip ediyorum. Örneğin Atatürk Yüzme havuzu yanındaki Gençlik Merkezi’ni gezdiğimde hayran kalmıştım. Buradan da bu çalışmalar için teşekkür ediyorum. İnşallah yeni projelerimiz ile bu hizmetleri katlayarak gençlerimizin hizmetine sunacağız.

Çağ açıp çağ kapatan Sultan Fatih diyor ki; ‘Şehri inşa ederken gençleri ihmal etmeyiniz. İhmal ederseniz o gençler inşa ettiğiniz şehri yıkar’ diyor. Bizler yerel yönetimler olarak şehirlerimizi inşa erken gençlerimizi de ihmal etmeyerek onlar için projeler üretmeye, destek vermeye devam ediyoruz, edeceğiz. Yüzme havuzu Protokolümüzün Altıeylüllümüze, gençlerimize, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Gençlik Spor İl Müdürü de konuşmasında, Altıeylül Belediyesinin çalışmalarından övgüyle söz etti, ve protokolün  hayırlı olmasını diledi.

Editör: Haber Merkezi