TOPLANTI YAPTI
Balıkesirspor Kulübü Profesyonel Şube Sorumlusu Umut Kırtıl,  teknik direktör Ali Tandoğan ile birlikte kulüp tesislerindeki toplantıda ilginç  ifadeler kullandı. 

ESKİ YÖNETİMLERE GÖNDERME!
Transferle hakkında bilgi verdi, takımın toplam maliyetinin 12 milyon 240 bin lira olduğunu açıklayan Umut Kırtıl, bu rakamın, eski başkanlar Remzi Boncuk ile Mustafa Bahçeci dönemlerinden düşük olduğuna dikkat çekti.

KULÜBE CENAZE YAKIŞTIRMASI
Balıkesirspor'un yaptığı transfer hatalarıyla tartışılan eski yönetimlerinde de görev alan Umut Kırtıl, bugünkü toplantıda sözlerine  "Kimse kimseyi kandırmasın. Ortada bir cenaze vardı. Bu cenazeyi kaldırabilir miyiz diye bu göreve talip olduk. Kongrede de katılan üyelerin çoğunluğu bize inanıp görevi tevdi etti." diyerek başladı. 

TANDOĞAN'A TEŞEKKÜR
Umut Kırtıl, kısa sürede oluşturdukları kadroyla önemli bir noktaya geldiklerini söyleyip teknik direktör Ali Tandoğan'a da  gayreti ve fedakar çalışmaları karşılığında teşekkür etti.

BUNDAN SONRA NASIL OLUR?
"Bu noktaya gelene kadar çok sıkıntılar çektik." diyerek kendi sorduğu "Bundan sonra rahatlar mıyız?" sorusuna  Kırtıl, "Biraz daha iyi olacağını düşünüyorum bazı şeylerin. Kadro rahatladı en azından." karşılığını verdi. 

25 FUTBOLCUYLA ANLAŞILMIŞ
Transfer tahtasının açılması sürecinde yaşananları medya mensuplarıyla paylaşan Kırtıl, transferler hakkında da bilgi verdi. 
"Biz 25 futbolcuyla anlaşmıştık" bilgisini veren Kırtıl, tahtanın açılması geçikmesi üzerine kimi futbolcuların başka takımlara gittiğini söyledi.

GENÇLER İÇİN NE DEDİ?
Balıkesirspor'da futbolun tek patronu olan Umut Kırtıl, gençlerin durumuyla ilgili şöyle konuştu:
"Transfer gerekli miydi diyenler var. İnanın  Ali hoca 2 ayda yapılması gereken herşeyi yapmış. 
Biz elimizde 5 futbolcuyla sezona başladık. Altyapıdan aldığımız çocuklarla kampa gittik. 


Kırmızı-beyazlı takmın gençleriyle çıktığı maçta, ligin en değerli takımı Erzurumspor'u yenerek büyük sükse yapmıştı.

Bu oyuncular 2 ayda gelebilecekleri en iyi noktaya geldi. Ligin ilk 3 maçında 3 puan aldılar. 
Hiç puan da alamayabilirlerdi. Bana göre iyi mücadeleleri yeterli. 
Ancak bu çocuklar iki-üç maç daha mağlubiyet alsalardı onları mental olarak kaybedebilirdik. Performansları daha çok düşebilirdi."

KADRONUN MALİYETİ
Umut Kırtıl, yeni transfeler yanında eldeki kadronun toplam maliyeti hakkında açıklamalarda bulunarak şu bilgiyi verdi: 
"Yeni transferlerin hepsinin oyadığını, maç başı paralarını da aldığını düşünürsek, aldığımız futbolcuların toplam maliyeti bize 5 milyon 200 bin lira. Sezona başladığımız takımın maliyeti de 7 milyon lira.  Futbolculara bu sezon sonuna kadar ödeyeceğimiz para bizim 12 milyon 240 bin lira.  Bu takımın maliyeti ve hepsi oynarsa ve maç başını alırsa. Ödenecek garanti para ise 10 milyon lira."

GARANTİ ÖDEME NE KADAR?
Kırtıl,  12 milyon 240 bin liralık toplam maliyetin, eski başkanlar Remzi Boncuk ile Mustafa Bahçeci dönemlerinden düşük olduğuna dikkat çekerek sözlerini "Balıkesirspor'un hakkını korumuştum, korumaya da devam edeceğim. Bunu herkes bilsin." ifadeleriyle bitirdi.

 

Editör: Haber Merkezi