Acı haber biraz önce geldi. Türkiye Atletizm Federasyonu bünyesindeki Yürüyüş Milli Takımı Başantrenörü ve Ayvalık Atletizm Kulubü başkanı Balıkesirli Milli Sporcu Sabahattin Tatar, zeytin toplamak için çıktığı ağaçtan düşmüştü. Tatar, 72 saattir süren  yaşam mücadelesini kaybetti.


Balıkesir'in yürüyüş sporundaki yüz akımı isimlerinden Sebahattin Tatar, zeytin hasadı için gittiği ailesina ait zeytin bahçesinde çıktığı ağaçta dengesini kaybederek yere düştü. 
Tatar, yakınlarının haber vermesi üzerine ambulansla Ayvalık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

GÖRÜNMEZ KAZA
Hastaneye geldiğinde duran kalbi yapılan müdahalelerle yeniden çalıştırılan Tatar'ın boynunda ve kaburgalarında kırık tespit edildi.

Kaburga kırığının akciğere saplandığı ve iç kanamasının olduğu belirlendi.  

Yoğun bakıma alınarak tedavisine devam edilen Sebahattin Tatar'ın, Perşembe günü  öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. 

BİR UMUT DİYE...

Bunu kabullenmek kolay olmamıştı.

Yakınlarının aramasıyla Cumhurbaşkanlığı devreye girmiş, Tatar ambulans uçakla Izmirdeki hastaneye kaldırılmıştı.

Buradaki tedaviler de sonuç vermedi. Tatar, Cuma günü saat 23.00 sıralarında diğer fonksiyonlarının da durmasıyla yaşam savaşını kaybetti. 

AYVALIK YASA BÜRÜNDÜ
Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Atletizm Spor Kulübü başkanlığı yanında antrenörlüğünü de yapmakta olan Sebahattin Tatar’ın ailesi ve sporcuları başta olmak üzere Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile belediye meclis üyesi arkadaşları, siyasi parti temsilcileri ve sevenleri acı haber üzerine yasa büründü.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİYDİ
Tatar, son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ayvalık Belediye Meclisi üyesi seçilmişti.

REKORUNU KİMSE KIRAMADI

Balıkesir ve Ayvalık ilçe PTT'sinde yıllarca postacılık yapan Tatar, mesleği sırasında yürüyüş sporuyla tanıştı ve postacılar arasında yapılan yarışlarda 12 yıl üst üste Türkiye Şampiyonu oldu.

Tatar'ın bu rekoru henüz kırılmadı


Uluslar arası yarışmalarda Türkiye'yi temsil eden Sebahattin Tatar'ın çok sayıda Balkan şampiyonluğu da bulunuyordu. 


Ayvalık'ta yaşayan Sebahattin Tatar, Olimpik Yürüyüş Milli Takımı Sorumlu Antrenörlüğü yanı sıra Ayvalık Belediyesi Atletizm Kulübü Başkanlığı ve antrenörlüğünü yapıyordu.

HER YARIŞTA KAZANDI

Tatar, PTT adına bugüne değin katıldığı tüm yarışlarda derece yaparak madalya ve kupa kazanan sporcu olarak tarihe adını yazdırdı.


Kendisi gibi yürüyüş sporcusu olan Hatice Tatar ile evli olan Sabahattin Tatar, 3 çocuk sahibiydi. 

Tatar'ın cenazesi 16 Kasım Cumartesi günü Ayvalıkta toprağa verilecek.

Editör: Haber Merkezi