Eskişehirspor'da futbol takımı Pazar günü sahasında Balıkesirspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürürken Başkan Halil Ünal ve yöneticiler ise dış transferde kadroya dahil ettikleri yerli ve yabancı futbolcuların lisanslarını  TFF'den onaylatamazsa kulüp kapanma noktasına kadar gidecek.


Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, (solda beyaz gömlekli) 15 Milyonluk kaynak için atanmışlara ve seçilmişlere yaptığı çağrılardan olumlu yanıt alamayınca çaresiz kaldı

LİSANS SORUNU SÜRÜYOR
Eskişehirspor'da yerli ve yabancı futbolcuların yeni lisansları bugün çıkmadığı taktirde kulüp kapanma sürecine girmeye başlayacak. Yaklaşık 17 yeni isimle anlaşmasına karşın ekonomik sıkıntıları bir türlü çözemeyen camiayı yeni bir süreç bekliyor


GENÇLERLE SAHAYA ÇIKABİLİR
Başkan Halil Ünal ve yöneticilerden Harun Adıgüzel üç gündür İstanbul'da sorunu çözmek için çalışmalar yapıyor. Yerli ve yabancı futbolculardan kaynaklanan dosyalardan kriz çıkmaması için mesai harcayan yönetim tıkanma noktasına geldi. Bugün mesai bitimine kadar dış transferdeki yeni lisanslar çıkmadığı taktirde Pazar günü yine Balıkesir maçına geçen yıldan kalan ve Giresun maçında forma giyen gençler çıkacak.


KULÜBÜ BÜYÜKERŞEN KAPATSIN
Bugün ise yönetime göre 130, 140, denetçilere göre 200 milyonluk borç ve transfer yasağıyla boğuşan Eskişehirspor'a kulüp Başkanı Halil Ünal ’ın, “Kulübün anahtarını Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e vereceğim, kapıyı o kapatsın” dedi. Büyükerşen ise, belediyelerin profesyonel kulüplere yardım yapmasının kanunen mümkün olmadığını hatırlattı.

KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANI İSYANI DİLE GETİRDİ


TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Başkanlığına bir yıllığına daha seçilen Giresunspor Kulübü Başkanı Mustafa Bozbağ, ilk açıklamasında TFF 1. Lig kulüplerinin içerisinde bulunduğu sorunları gündeme taşıdı. 
KULÜPLER LİSANS ÇIKARAMIYOR
Başkan Bozbağ, 1. Lig'de mücadele eden takımların maddi sorunlarına ve transfer yasaklarına dikkat çekti. Gaziantepspor, Kardemir Karabük ve Elazığspor ile Eskişehirspor'un yaşadığı sıkıntıları örnek gösteren Bozbağ, şunları söyledi: 


"Anılan durumdaki kulüplerimizden alacaklı olan gerek futbolcu, gerek futbolcu menajeri gerekse de kulüpler olmak üzere tüm futbol ailesi üyelerinin öncelikle kendi alacaklarını tahsil edebilmek adına bu kulüplerimizin yaşaması için gerekli transfer tescillerinin yapılmasına müsaade etmesini talep ediyoruz.
ESKİŞEHİRSPOR LİGDEN ÇEKİLEBİLİR


Eskişehirspor'un anılan sorunların belirtilen şekilde çözülememesi halinde ligden çekilme kararı aldığını ve bir büyük camianın daha yok olma noktasına geldiğini, bunun yanı sıra Kardemir Karabükspor ve Elazığspor'un da aynı zorluklarla mücadele etmekte olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarım,
TFF BİZE BİRŞEY SORMADI
Bu sezon hayata geçirilen 18 kişilik kadro listesinin 21'e çıkarılması uygulamasının kulüpleri ekonomik açıdan zorladığını vurgulayan Bozbağ, "21 kişilik kadro önemli ekonomik sorun. Uygulama kararı alınırken TFF 1. Lig kulüplerine hiç bir şey sorulmadı. Mali planlarımızı 18 kişi üzerine yaptık. Şu anda 21 kişi sahada ve bu durum kulüplere ciddi maliyetler getiriyor"  değerlendirmesini yaptı.

Balıkesirspor Kulübü Başkanı Mustafa Bahçeci'nin denetim kuruluna seçildiği Kulüpler Birliği yöneticileri, sorunlarına çözüm aradıkları genel kurulun ardından yemekte buluştu.

KURTULUŞ ALT YAPIDA
Bozbağ, kulüplerin alt yapılara ağırlık vermeye mecbur olduklarına da değindiği açıklamasında, şunları kaydetti:
"Gençlerle ilgili projelerimiz olacak. Sonuçta genci oynatmak hem oyunun kalitesine, hem de o takımın düzeyine bağlı bir şey. Bazen çok genç isimlerle çıkmanın dezavantajları da oluyor. Bunun kaldırabilecek takımların daha fazla cesaretli olduklarını söyleyebilirim. Altyapılarla ilgili çok ciddi projelerimiz olacak. Zamanla bunu herkes görecek."

Editör: Haber Merkezi