Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, kamuoyunun gündeminde yer alan gelişmeler ve şike soruşturması ile ilgili dün İstanbul'da toplandı. Toplantının ardından TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
2010-2011 sezonunun tescil edildiği şekilde UEFA'ya bildirildiğine dikkat çeken Mehmet Ali Aydınlar, Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunun da planlandığı gibi 5 Ağustos 2011'de başlayacağını vurguladı. TFF Süper Kupa Finali de, 31 Temmuz 2011 Pazar günü Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak.
"GÜN BİRLİK-BERABERLİK GÜNÜDÜR"
Türkiye Futbol Federasyonu olarak ellerinde bir delil ya da kanıt olmadığının altını çizen TFF Başkanı, "Gün birlik beraberlik günüdür. Çok detaylı düşünüyoruz. Kararımızın herkesi memnun etmesi mümkün değil. Kamuoyundan soğukkanlılık ve sağduyu ile davranmasını bekliyoruz" dedi.
"KARAR İÇİN İDDİANAMENİN MAHKEMECE KABULÜ BEKLENECEK"
Konuyu tüm detaylarıyla FIFA ve UEFA ile de düzenli olarak paylaştıklarını belirten Mehmet Ali Aydınlar; TFF olarak disiplin soruşturmasını, Cumhuriyet Savcılığı'nın konu ile ilgili iddianameyi hazırlayıp, iddianamenin de mahkemece kabul edilmesinden sonra başlatacaklarını söyledi.
Başkan Aydınlar, gün içinde Kulüpler Birliği ile yapılan toplantının da son derece olumlu ve yapıcı geçtiğini vurgularken, bu süreçte Türkiye Futbol Federasyonu'nun en doğru kararı alacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirtti.
Editör: Haber Merkezi