Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur,  Balıkesirspor başkanlığı için Feyyaz Çiftçi’yi desteklerini tekrarladı, bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ettiği mevcut başkan Tuna Aktürk'ten kenara çekilmesini istedi.
 

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Süper Lig'e çıkan Balıkesirspor'un tüm yükünün  belediyenin sırtına bineceğini hatırlatarak kırmızı-Beyazlı Kulübün kongresinde yerel seçimlerden önce ismini açıkladığı kulübün eski As Başkanı Dr. Veysel Çiftçi'yi yeniden işaret etti.  15 Mayıs günü yapılacak genel kurulda kırmızı-beyazlı kulübün başkanlığına yeniden adaylığını koymaya hazırlanan Tuna Aktürk'e  "çekil kenara" mesajı gönderdi.
Uğur "Balıkesirspor'dan eski yönetimin elini çekmesi lazım. Bu işin pazarlığı yok. Bundan sonra da bu işlere karışmasınlar. İş karışırsa Balıkesir'in aleyhine olur" diye konuştu. 

Balıkesirspor Kulübü'nün Alihikmet Paşa Tesislerinde inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Kırmızı-Beyazlı Kulübün 15 Mayıs günü gerçekleştirileceği kongre seçimlerindeki adaylık söylentilerine son noktayı koydu. 

Belediye olarak kulübe her türlü desteği vereceğini ifade eden Uğur, takımı Süper Lige çıkaran eski yönetime teşekkür ederek, kenara çekilmelerini istedi.
Uğur şöyle konuştu:
"Bunun pazarlığı falan yok kardeşim. Bunun yükü neticede belediyenin üstünde. Otobüsünü, iaşesini belediye verecek, her ihtiyacını karşılayacak, bu zemini belediye hazırlayacak. Belediye olarak biz bu destekleri vereceğiz. Eski yönetiminde bunu anlayışla karşılaması lazım. Takımı şampiyon yapmıştır, teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Bu güne kadar Balıkesirspor kongrelerinde  iki liste, çekişme olmamıştır, Balıkesir'e yakışmaz. Bu işin adabı, usulü, edebi uygun olanı budur. Bu güne kadarda öyle olmuştur."

Balıkesirspor başkanlığı için Feyyaz Çiftçi’yi uygun gördüklerini dile getirerek “Kardeşim biz 1 ay önce Balıkesirspor başkan adayımızı açıkladık, genel sekreterimizi açıkladık. Ben Balıkesirspor kongresinin huzurlu bir şekilde geçmesini arzu ediyorum. Kimse Balıkesir’e karışıklık, huzursuzluk getirmesin. Herkes anlayışlı olacak, herkes haddini bilecek, üzerine düşeni yapacak” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi