10 Riders Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü’nün bu yıl ikinci kez düzenlediği “Kaz Dağları Geleneksel Motosiklet Festivali” haftasonunda gerçekleştirildi.

Efsanevi Kaz Dağları’nın eteklerinde bulunan Hanlar Talim Alanı mevkiinde düzenlenen “Kaz Dağları Geleneksel Motosiklet Festivali”, eğlenceli etkinliklerle start aldı.

Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, motorcuların bir çok ortamda halk tarafından yanlış tanındığına dikkat çekti ve motorcuların birliktelik ruhunun özenilmesi gereken bire husus olduğunu söyledi. Festivalin onur konuğu ise, Balıkesir’in kültür elçisi, ünlü ses sanatçısı İsmail Özkan oldu. Açılış töreninde dernek yetkilileri tarafından teşekkür plaketi ile onurlandırılan İsmail Özkan, plaket töreninin sonunda sevilen şarkısı ‘Hayal Gözlüm’ü seslendirdi. İsmail Özkan, kendisini dinleyen motosiklet tutkunlarından büyük alkış aldı.

Dev motosikleti ile festival alanında dikkat çeken İsmail Özkan, “Ben de bir motosiklet tutkunuyum ve böyle organizasyonlarda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu festival de çok heyecan verici bir biçimde gerçekleşiyor” dedi.

Çam ormanı içinde oluşturulan geniş alanda toplanan bin 700 motosiklet tutkunu, ilk olarak halat çekme yarışması yaptı. Oluşturulan gruplar, birbirleriyle kıran kırana mücadele verdi. Daha sonra, en karizmatik motosiklet yarışması düzenlendi. Onlarca motosiklet birer birer jüri ve motosiklet tutkunlarının önünden geçti ve kendini tanıttı. Birbirinden ilginç kıyafet ve aksesuarlı motosikletleriyle göz dolduran motosikletliler, seçim konusunda jüriye zor anlar yaşattı.

En karizmatik motosiklet yarışmasının ardından yoğurt tepsisinde altın bulma yarışması yapıldı. Kızlar ve erkekler olmak üzere iki kategoride gerçekleşen yarışmada eğlenceli anlar yaşandı. Yüzleri yoğurt ile kaplanan yarışmacılara yoğurt tepsisinden buldukları altınlar hediye edilirken, diğer yarışmalarda derece alanlara da protokol mensupları tarafından ödülleri verildi.

Editör: Haber Merkezi