Balıkesirspor Kulübü tarihinin en ağır ekonomik kriziyle karşı karşıya. 
24 Nisan'a kadar 6.5 milyon lira bulunamadığı takdirde kırmızı-beyazlı takımın 6 puanı silinecek, iki sezon transfer yasağı gelecek.
Kriz Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen yazının balikesirim.net haber merkezine ulaşmasıyla ortaya çıktı. 
Mevcut kadrodaki oyuncularıyla teknik adamları ve personeline 5-6 aydır ödeme yapılmadığı dikkate alındığında krizin boyutu tahminlerin ötesinde. 
İŞTE O KRİZİN HİKAYESİ


Tuna Aktürk'ün başkanlığındaki yönetimin 2014-2015 sezonunda  Portekiz ligi takımlarından Braga'dan transfer ederek 1 milyon avro karşılığında 3 yıllık sözleşme imzaladığı Portekizli Nuno André Coelho aynı sezon sonu takımdan ayrıldı. Transfer ücretinin ödenmemesi üzerine TFF ve UEFA'ya başvurdu. 

TAKSİT YAPILDI, ÖDENMEDİ

Fatura kulübe bir yıl sonra geldi. Feyyaz Çiftçi başkanlığındaki yönetim futbolcuya alacaklarının 10 eşit taksitte ödenmesi için pazarlık yaptı ve anlaştı. 

Anlaşmaya taksitlerden birinin ödenmemesi halinde tüm tutarın tahsilini içeren madde konuldu.

Taksitlerden ilki ödendi. Yönetim değişti, unutuldu.

Dosya bu kez Remzi Boncuk başkanlığındaki yönetimin masasına geldi.  Futbolcunun avukatıyla tekrar masaya oturuldu, yeni bir protokol imzaladı.  


Balıkesirspor Kulübü taksitler 3'ünü ödeyebildi. Sonra taksitler unutuldu. Portekizli oyuncunun dosyası tamamen rafa kaldırıldı.

24 NİSAN'A KADAR SÜRE
Dosya 5 yıl sonra yeniden açıldı. Futbol Federasyonu kırmızı-beyazlı kulübe gönderdiği yazıda, Nuno André Coelho'ya 6,5 milyon lira ödeme yapılması için 24 Nisan'a kadar süre tanıdı. 

Bu süre içerisinde ödeme yapılmaması halinde 6 puan silme cezası yanısıra ayrıca iki sezon transfer yasağı müeyyidesi uygulanacağını bildirdi.


Portekizli oyuncu kırmızı-beyazlı forma altında verimli olamadı.Ligin 10. haftasında Sivaspor'la oynanan maçta sakatlık geçirip sezon erken kapatmıştı.

CAİMADA ALARM

Balıkesirspor yönetimi krizi aşmak için alarm durumuna geçti. 

Gözler Büyükşehir Belediyesi'nin çiçeği burnundaki başkanı Yücel Yılmaz'a çevrildi. 

Geniş kapsamlı yardım kampanyası gündemde.  

ÇOK PARA LAZIM

Portekizli futbolcu yanında mevcut oyunculara da yaklaşık 7 milyon lira ödeme yapılması gerektiği öğrenildi.

Kadrodaki futbolcuların da TFF'ye başvuru yapmaya hazırlandıkları balikesirim.net haber merkezine ulaşan bilgiler arasında yer aldı. 

Editör: Haber Merkezi