FAİR PLAY ÖDÜLLERİNİ ALANLAR AÇIKLANDI
ÖDÜLLERİN EN DEĞERLİSİ BALIKESİR'E
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), "Fair Play Ödülleri”nin yeni sahiplerini belirlendi. Olimpiyatevi’nde düzenlenen basın toplantısıyla 2017 yılı kazananlarının açıklandığı TMOK Fair Play Ödülleri ile bu yönde örnek davranışlar sergileyen kişi, kurum ve kuruluşların takdir edilerek toplum nezdinde onurlandırılmaları ve bu suretle başta yetişmekte olan genç kuşaklar olmak üzere insanlarımızın Fair Play davranışları sergilemeye özendirilmeleri hedefleniyor.


Sportif Fair Play Davranış Dalı'nda ödül alan  isimler ve kulüpler şöyle :
BÜYÜK ÖDÜL 
Valerios LEONIDIS Antrenör - Eski Şampiyon Halterci 
Rakibi Naim Süleymanoğlu’nun cenazesinde Türk Bayrağı’na sarılı tabutunu öperek erdemli 
davranış sergilemiştir.


ŞEREF DİPLOMASI 
FENERBAHÇE VE GALATASARAY KADIN VOLEYBOL TAKIMLARI 
Fenerbahçe ve Galatasaraylı kadın voleybolcular, final maçından sonra örnek davranış 
göstererek,birlikte fotoğraf çektirdiler. Final sonrası ezeli rakipler yenen ve yenilen takımlar 
hep birlikte dostluk görüntüsü sergilediler.


BATUHAN ERİKLİ Balıkesir Orientering Takımı Oyuncusu 
Sakatlanan rakibini, yarışmayı bırakarak 1,5 km sırtında taşıdı.


Bogaziçi Üniversitesi'nin geleneksel hale getirdiği "Spor Ödülleri" kapsamında Fair Play Ödülüne layık görülen Balıkesir Gençlik Spor Kulübü sporcusu Batuhan ERİKLİ şimdi de Mili Olimpiyat Komitesi tarafından Sportif Fair Play Davranış Dalında Şeref Diplomasına layık görüldü. 

İŞTE BATUHAN ERİKLİ'YE
BÜYÜK ÖDÜLÜ GETİREN OLAYIN HİKAYESİ

 
Fair play. Yani dürüst, adil oyun. Rakibe saygı ve etik davranış anlayışı. Balıkesirli bir oryantring sporcusu, çokça kullanılan bu terimin hakkını verdi. Yaralı rakibine yardım etmek için dereceye koştuğu yarıştan vazgeçti. Onu 1,5 kilometre boyunca sırtında taşıdı.
Batuhan Erikli, Balıkesir Oryantring E20 Takımı'nın başarılı sporcularından biri. Samsun'un Atakum ilçesinde düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası'na katılan 15 sporcu arasındaydı.  Yarışmada, beklenmedik bir şey oldu.
 "15'inci hedefime giderken yardım edin diye bir ses duyunca koşarak sesin geldiği yere gittim. Ayağı burkulan genç bir kız vardı. Omuzlayıp yola kadar çıkardım. Orada bana, 'Ben giderim sen yarışına devam et' dedi. İki adım gittim, sonra gönlüm razı olmadı." 
O anları böyle anlattı Batuhan. Yardım isteyen sporcu Seher Şahin, ayağı burkulduğu için yürüyemiyordu. Acı içindeydi. Batuhan Erikli, rota dışındaki yaralı sporcuyu, 1 buçuk kilometre sırtında taşıdı. Ve karşısına çıkan görevlilere teslim etti. 
"O esnada federasyonun aracı geldi. İçinde Federasyon Başkanı Hacer Akyüz vardı. Sporcu arkadaşımı aldılar başkan bana 'Sen devam et' dedi. Ben hem fazla zaman kaybettiğimi düşündüm, hem de yaralı sporcunun durumunu merak ettiğim için yarışmayı bıraktım." Batuhan ise, "Ben insanlık görevimi yaptım. Yine olsa yine yaparım" açıklamasında bulundu.
ÖDÜL TÖRENİ 22 MAYISTA
 
TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Balıkesirli Erdoğan Arıpınar, Fair Play Ödülleri’nin öneminden bahsederek başladığı konuşmasını “Sportif Davranış” dalında ödül kazanan isimleri açıklamasıyla sürdürdü. Arıpınar’ın ardından “Sportif Tanıtım” dalında bu yılın Fair Play Ödülü sahipleri Başkan Yardımcısı Bilge Donuk tarafından basın mensuplarıyla paylaşıldı. 
“İyiye, doğruya, güzele” sloganından yola çıkan Fair Play Ödülleri’nin bu yılki sahipleri 22 Mayıs 2018 tarihinde Olimpiyatevi’nde düzenlenen törenle ödüllerini alacak.

ÖDÜL ALANLARIN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN
Editör: Haber Merkezi