Balıkesirspor'da bir türlü çözülemeyen maddi kriz kendini bu kez 9 şiddetinde hissettirdi.

Kulüp Başkanı Kadir Dağlı'nın ligin ilk devresinde ikna edip idare etmeyi başardığı futbolcular, devre arası isyan bayrağı açtı. Takımdan ayrılan Glumac ve Halil İbrahim'e yenileri eklendi. Futbolcular oynamak istemediklerini belirtince Denizlispor'la alınan hazırlık maçı iptal edildi. Antalya kampı da sona erdirildi.

Şok gelişmeler birbirini izledi.  Foxi Kethewoama'nın kampa hiç katılmadığı ortaya çıktı. Ödeme yapılamayan futbolculardan Doğa İşeri kampı terk etti.

İşler bununla da kalmadı.  Kırmızı-Beyazlı takımın önemli oyuncularından Okan Alkan, Furkan Çil, Oğuzhan Çapar ve Atilla Özmen’de fesih haklarını kullanacaklarını açıkladı.

Bu gelişmeler  üzerine Süper Lig ekibi Yukatel Denizlispor’la yapılacağı açıklanan hazırlık maçı futbolcuların 'oynamak istemiyoruz' demesi üzerine iptal edildi.

Bu arada, 12 Ocak’ta sona ermesi planlanan kamp noktalandı.

KULÜPTEN AÇIKLAMA GELDİ

Son gelişmelerle ilgili olarak Balıkesirspor Kulübü şu açıklamayı yaptı

KAMUOYUNA DUYURU

2 Ocak 2020 tarihinden bu güne sürdürdüğümüz devre arası hazırlık kampımız, yaptığımız plan çerçevesinde 12 Ocak 2020 tarihinde sonlanacaktı.

Futbolcumuz Foxi Kethewoama kampın başladığı günden bu akşama kadar kampa katılmamıştır.

Takımımız da eski dönem alacakları nedeniyle federasyona müracaat eden futbolcularımız bulunmaktadır. Kendilerine ödemelerinin zamanında yapılamaması nedeniyle ilk önce Doğa İşeri takım arkadaşlarına veda ederek kamptan ayrılmıştır.

Yaşanmasını hiçte istemediğimiz bu gelişmenin ardından yine futbolcularımız Okan Alkan, Furkan Çil, Oğuzhan Çapar ve Atilla Özmen de fesih haklarını kullanacaklarını belirtmişlerdir. Bu olumsuz gelişmeler üzerine takımımızda kalan futbolcular ve teknik ekibimiz bir araya gelerek toplantı yapmışlardır.

Yapılan toplantı sonrası yaşanan bu olumsuz durum nedeniyle teknik ekibimiz, futbolcularımız öncelikle yarın yapılacak Yukatel Denizlispor hazırlık maçına çıkmak istemediklerini ve maçın iptal edilmesini, sonrasında ise hazırlık kampının bu şartlarda devam etmesinin anlamsız olduğunu belirtmeleri üzerine hazırlık kampımızın 10 Ocak 2020 tarihinde sona erdirilmesine karar verilmiştir.

Balıkesirspor Yönetim Kurulu

Editör: Haber Merkezi