PTT 1. Ligin yeni ekiplerinden Balıkesirspor'un kulüp başkanı Tuna Aktürk, "Futbolda çok para harcayan takımlar değil, iyi oynayan şampiyon oluyor" dedi. 

Kırmızı-Beyazlı takımın Tavşanlı Linyitspor'u Lalawele'nin golüyle 1-0 yenerek lige galibiyetle başlaması camiayı erken havaya soktu.  Ligin ilk karşılaşmasında sergilenen performans ve taraftarların ilgisi teknik heyet ve yönetimin yüzünü güldürdü. 
Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, ligin ilk haftasındaki muhteşem tabloyu sezon sonuna kadar yaşamak istediklerini bildirdi. 
Aktürk, "19 yıl sonra çıktığımız bu seviyedeki bir maçta galibiyet aldığımız için mutluyuz. Futbolcuları ve teknik heyetimizi kutluyorum. Tarafrtarımız muhteşemdi. Takımımıza 90 dakika boyunca hiç susmadan destek verdiler. 12. adam görevini fazlasıyla yerine getiren taraftarlarıma ayrı bir teşekkürü borç biliyoruz" diye konuştu. 
Ligin ilk maçı sonrası kentte yaşanan heyecana ortak olduklarını kaydeden Aktürk,  erken havaya girilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
"Futbol takımımız Balıkesir'e lâyık olacak" diyen Aktürk, "Şehirde beklentiler arttı. Yönetim, teknik heyet ve futbolcu kadrosuyla buna layık olmak için uğraşacağız.  Balıkesir'i ligdeki 19 takım arasında en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Güçlü takımlar var, bunlar arasında en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.
Aktürk, ligdeki bazı takımların bugünden şampiyon adayı gibi lanse edilmesini doğru yaklaşım  biçimi olarak görmediklerini söyledi. 
Ligin zirvesini zorlayacak ekiplerin 10-12 hafta sonra netleşeceğini belirten Aktürk, "Bugünden şu takım favori demek için çok erken. Çok büyük para harcayan takımlar var. Onlar favori olarak gösteriliyor. Bu yanlış. Futbolda çok para harcayan takımlar değil, iyi oynayan ve aynı zamanda futbol şansı yanında olan ekipler şampiyon oluyor" ifadesini kullandı.

"Yabancı transferinde 12'den vurduk" 
Aktürk, İsveç’in AIK Stockholm takımından kiralanan Karikari ile Lalawele'nin TKİ Tavşanlı Linyitspor maçında sergiledikleri performansın sevindirici olduğunu söyledi. 
Balıkesirspor'un profesyonel liglerdeki ilk yabancı futbolcu transferlerini gerçekleştirirken çok titiz bir çalışma yaptıklarını aktaran Aktürk, "Tercihlerimizin yerinde olduğu herkes tarafından görüldü.  Karikari ile Lalawele teknik ve fiziki açıdan iyi performans sergiledi. İnşallah bu formlarını sezon sonuna kadar devam ettirirler. Yabancı transferinde 12'den vurduğumuzu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 
Aktürk, 3. yabancı futbolcu transferi konusunda teknik heyetten şu an için herhangi bir talep bulunmadığını sözlerine ekledi. 

Editör: Haber Merkezi