Üniversite-Kent-Sanayi İşbirliği çerçevesinde, Türkiye Basketbol Ligi (TB2L)'nde mücadale eden BEST Basketbol Takımı'nın yeni sezonda sezonunda, BAÜ Burhan Erdayı Spor Salonu'nu ve Kondisyon Merkezi'nden antrenman amaçlı kullanacak. Bu amaçla BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ile BEST AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı A. Sırrı Yırcalı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol nedeniyle düzenlenen basın toplantısına BAÜ Rektörü Alkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bedri Yüksel, Prof. Dr. Oktay Arslan, Prof. Dr. Mehmet Doğan, Fakülte Sekreter Yardımcısı Orhan Durak, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Erdoğan, BEST AŞ Yönetim Kurulu Başkanı A. Sırrı Yırcalı, BEST Balıkesir Basketbol Kulüp Başkanı Gafur Çoymak hazır bulundu.

Rektör Alkan yaptığı konuşmada, "Üniversite-Kent-Sanayi İşbirliği"ni önemsediklerini ve sosyal sorumluluk bilinciyle, spora verdikleri önem doğrultusunda, üzerlerine düşen görevleri yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

Rektör Alkan, kulübün kullanımına sunulan merkezin önümüzdeki yıl, yüzme havuzunun yanına taşınacağını, burada tenis kortları, halı sahası, basketbol sahası ile güzel bir spor kompleksi oluşturulacağını söyledi. Üniversite içinde yer alan Spor Salonu ve Kondisyon Çalışma Merkezi'ni BEST Basketbol Kulübü'nün istifadesine sunmaları karşılığında, kulüpkten Balıkesir'i 2. Lig'de başarı ile temsil etmelerini ve 1. Lig'e yükselmelerini beklediklerini belirtti.

BEST AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yırcalı, takımın Bölgesel Lig'de 79 takım içerisinde 2. olarak 2. Lig'e çıktığını, 2. Lig'in gereksinimlerinin kendine göre farklı olduğunu kaydetti. Üniversitenin Balıkesir içerisinde en iyi imkanlara sahip Kondisyon Merkezi'ne sahip olduğunu, takımın en kısa zamanda bu olanaklardan faydalanmaya başlayacağını ifade eden Yırcalı, bu anlamda verdikleri destek için Balıkesir Üniversitesi'ne teşekkür etti.

BEST Balıkesir Basketbol Kulüp Başkanı Gafur Çoymak ise takıma verdikleri destekler dolayısıyla, Yırcalı ile BAÜ Rektörü Alkan'a teşekkür etti. Takımın bu seneki oyuncuları ve transferleri hakkında bilgi veren Çoymak, önümüzdeki yıl 2 yabancı oyuncunun kadroda yer alacağı müjdesini verirken, transferlerde üniversitelerdeki Beden Eğitimi Bölümleri'nin tercih sebebi olduğunu vurguladı.

Protokolün imzalanmasının ardından, BEST AŞ Yönetim Kurulu Başkanı A. Sırrı Yırcalı, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'a BEST Balıkesir Basketbol Kulübü forması hediye etti.

Editör: Haber Merkezi