BALIKESUR Valisi Hasan Şıldak öncelikle yapımı devam eden Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunda incelemelerde bulundu.

Yapımı tamamlanarak yakında hizmet vermeye başlayacak olan tesisi gezen Vali Hasan Şıldak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu’ndan bilgi aldı. Vali Hasan Şıldak, sonrasında Şehit Turgut Solak Spor Salonumuzda antrenmanlarını yapan sporcular ve antrenörleri ile sohbet ederek değerlendirmelerde bulundu.

Gençlerimizin rağbet edeceğine inandığımız yapımı devam eden Yeni Gençlik Merkezi inşaatını inceleyerek, şu anda Balıkesir Gençlik Hizmetlerinin yürütüldüğü Balıkesir Gençlik Merkezinde gönüllü gençlerimizle bir araya gelerek sohbet etti.

Gençlerimizin eğitim, spor, sanat ve bilim gibi birçok alanda kendilerini yetiştirebilmeleri için hizmet veren Gençlik Merkezlerinin önemine değinen Vali Şıldak, “Uzman personelleri ve modern merkezleriyle hizmete devam edeceğiz. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin her anlamda yetişmiş bireyler olmaları için de önemli çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimiz bizim için çok kıymetli ve onlara elimizden gelen her türlü desteği vererek çağın gerektirdiği şartları sağlamaya çalışıyoruz. Gençlerimiz için önemli bir yerdeyiz. Gençliğin katılımı ve fikirlerini ortaya koymadaki becerisi ancak ilgi, bilgi ve farkındalık düzeylerinin artmasıyla mümkündür. Gençlerimiz yeteneklerini geliştirecekleri sosyal bir mekan olarak Gençlik Merkezlerini değerlendirmelidir” dedi.

Vali Şıldak, modernizasyon ve bakımı yeni tamamlanan, geçtiğimiz hafta sporcularımızın ve gençlerimizin hizmetine sunulan 50. Yıl Spor Parkı’nda yatırımları yerinde incelemek üzere sahayı gezdi.  Bakanlığımızın 19 ilde gerçekleştirdiği “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi kapsamında oluşturulan Portatif Havuzlarda yüzme öğrenen çocuklarımızın kurslarını izleyerek, onların neşesine ortak oldu. Projenin önemine vurgu yapan Vali Şıldak; pandemi kurallarına uygun çalışmaların yapılmasını istedi. Tesislerde görmek istediklerini İl Müdürümüze aktaran Vali Şıldak, tesislerin bir an önce tamamlanması için gerekenlerin yapılacağını söyledi.

Ülkemizin her alanda geliştiğini ve spor tesisleri ile gençliğe yatırım bakımından da büyük bir atılım yaşandığını ifade eden Vali Hasan Şıldak, şehrimizde bulunan bu tesislerin halkımızın yaşam kalitesini artıracağını, nitelikli hizmetler ile de sosyal ve sportif alanda çocuklarımız, gençlerimiz ve sporcularımızdan da dünya çapında büyük başarılar elde edeceklerine inandığını söyledi.

Vali Şıldak'ın incelemelerin ardından hizmetlere ilişkin değerlendirmede bulunarak İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve ekibini tebrik ettiği bilgisi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce paylaşıldı.

Editör: Haber Merkezi