Emniyet Müdürlüğü tarafından risk altında bulunan ve spor yapma imkanı bulamayan çocuklar için 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında başlatılan "Yetenek sizden, destek bizden' projesi devam ediyor. Proje kapsamında 100 çocuğa spor malzemesi dağıtıldı.
Malzeme dağıtım töreni Emniyet Müdürlüğü Spor Kompleksi'nde Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak'ın da katıldığı törenle yapıldı.
PROJE BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından temin edilen ve içinde spor ayakkabısı, şort, tişört ve çorap gibi spor malzemeleri bulunduğu paketler çocuklara dağıtıldı.
Risk altında bulunan ve spor yapma imkanı bulamayan çocukların yaz tatillerinde zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesi, zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla başlatılan proje büyüyerek devam ediyor.
Valilik koordinesinde gerçekleştirilen projenin sekretaryasını Emniyet Müdürlüğü Çocuk şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü yapıyor. Projeye İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de çeşitli konularda destek verdi.
77 ÖĞRENCİ LİSANS ALDI
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından branşlar için görevlendirilen antrenörler çocuk ve gençleri yeteneklerine göre oluşturulan voleybol, basketbol, masa tenisi, atletizm ve boks takımlarına yönlendiriyor.
İlki 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında 75 öğrenci ile başlatılan proje yoğun ilgi nedeniyle 130 öğrenci ile tamamlanmıştı. Branşlarında başarılı 77 öğrenci Polis Gücü Spor Kulübü'nde lisanslı sporcu olma imkanı sağlanmıştı. Ayrıca bu sporcular masa tenisinde Polis Spor Gücüspor takımı il ikinciliği, il üçüncülüğü ve bireysel miniklerde il birinciliği, atletizmde ise 1500 metrede Türkiye 6.'lığı, uzun atlamada Türkiye 7'nciliği elde etmişlerdi. 
SOSYAL PROJELER SÜRECEK
Emniyet Müdürü Aydın, genç öğrencilerin yaz tatilinde beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılarak kendilerini geliştirmeleri için gerçekleştirilen sosyal içerikli projeler ile gençlere boş zamanlarını değerlendirme imkânı sağlandığını söyledi.
Özellikle Balıkesir'de suç ve suçlulukla mücadelede ihtiyaç duyulan konularda Toplum Destekli Polislik projeleri gerçekleştirildiğine dikkat çeken Aydın, "Suçla mücadelede yeni bir anlayış geliştirilerek önemli başarılar elde edilmiştir. Balıkesir Emniyet Teşkilatı olarak gençlere ve çocuklara yönelik sosyal projeler ile koruyucu tedbirler almaya devam edilmektedir" dedi.
Editör: Haber Merkezi